În 2017, Primăria municipiului Roman a câștigat proiectul european privind „Îmbunătăţirea factorilor de mediu şi condiţiilor de viaţă în Municipiul Roman prin amenajarea Parcului Jora”, în vara lui 2018 s-a încheiat licitația publică  și s-a desemnat  firma care realizează lucrarea care trebuie finalizată pe 19 octombrie 2019. 

Conform proiectului pe fonduri europene, în zonă se vor amenaja alei pietonale, o zonă pietonală pentru promenadă, piste pentru biciclişti, locuri de joacă. Parcul Jora va beneficia de iluminat public şi iluminare ambientală, mobilier urban (bănci , coşuri de gunoi), zonă pietonală, terasamente, sistem de irigaţii, reţele de apă – canal, sistem de supraveghere video. Investiția este finanțată din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 1.917.815,18 lei.

”Voi continua să vă țin la curent cu informații despre proiectele importante care se derulează în oraș, pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să cunoască ceea ce administrația locală face pentru comunitatea noastră”, a declarat Lucian micu, primarul municipiului Roman.

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentAccident cu victimă la Borlești
Articolul următorAproximativ 1 000 de locuri de muncă vacante, publicate de AJOFM