Casa Județeană de Pensii Neamț anunță că în perioada 14 – 18 octombrie 2018 începe a șaisprezecea serie de tratament balnear, pentru care sunt alocate, în stațiuni cu care CNPP a încheiat contracte de prestări servicii cât și în stațiuni în care aceasta deține proprietăți ce oferă cazare și tratament balnear, 236 de bilete de tratament.

Astfel, pentru această serie se asigură tratament balnear în una din următoarele stațiuni: Bălțătești, Covasna, Tușnad, Vatra Dornei, Herculane, Felix, Ef.Nord, Căciulata, Techirghiol,  Mangalia, Slănic Moldova, Tg.Ocna, Lacu Sărat, Sovata, Buziaș, 1Mai – Oradea, Amara, Nicolina, Olănești, Sângeorz-Băi și Sarata Monteoru.

Biletele sunt alocate prin aplicație informatică, beneficiarii fiind înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament. Lista cererilor aprobate poate fi verificată la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției.

Dorim să informăm că pentru acestă serie nu au intrat în alocare un număr de 24 bilete de tratament (15 bilete de tratament pentru Amara, 4 bilete de tratament pentru Lacul Sărat și 5 bilete de tratament pentru Sângeorz-Băi) deoarece nu au fost înregistrate solicitări. Aceste bilete sunt puse la dispoziție celor care au depus cerere și doresc tratament balnear în una din cele trei stațiuni.

Reamintim că:

– Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

– Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare a biletului însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.

–  Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, în funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită biletul de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut din însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.

– La momentul eliberării biletului de tratament solicitantul trebuie să prezinte: cartea de identitate, ultimul talon de plată a pensiei dar şi biletul de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului), informează Casa de Pensii Neamț.

Până la această dată Casa Județeană de Pensii Neamț a valorificat pentru anul 2018 un număr de 2855 bilete de tratament balnear, fiind înregistrate 6821 cereri de  acordare a unui bilet de tratament balnear.

Articolul precedentROMANUL dorește conexiune între tineri și decizii
Articolul următorVictorie a galben-negrilor la Darabani cu 2-0