O delegație din Roman a participat vineri, 28 septembrie, în Cluj-Napoca, la Conferința „Capitalele Tineretului”, eveniment care reunește finaliștii competiției Capitala Tineretului din România 2019-2020.

Evenimentul a reunit zeci de experți și reprezentanți din 15 orașe europene implicate în programele Capitala Europeană a Tineretului și Capitala Tineretului din România, care au discutat rolul tinerilor în dezvoltarea urbană (Torino, Braga, Cascais, Ganja, Maribor, Novi Sad, Thessaloniki, Varna, Bacău, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iași, Roman, Suceava și Timișoara).

Reprezentanți ai autorităților locale, organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane publice din cele 7 orașe din România mai sus amintite, alături de omologii lor din alte 8 orașe europene participante, vor aborda și dezbate teme, precum: spații pentru tineri, centre de tineret, lucrători de tineret, consilii consultative pe probleme de tineret, finanțarea sectorului de tineret. Vor fi prezentate modele de bune practici din orașele participante, legislația în domeniu și care sunt perspectivele naționale și europene.

Mandatarii celor trei orașe finaliste, Brașov, Iași și Roman, vor expune pentru prima dată în public conceptele cu care iși propun să câștige titlul de Capitala a Tineretului din România. Conferința se desfășoară sub cupola programului național Capitala Tineretului din România, care își propune să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu ONG-urile de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltarea urbană, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

ROMANUL dorește conexiune între tineri și decizii

Misiunea romașcanilor vizează modalitățile prin care tinerii din Roman vor putea fi conectați cu tinerii din toată România, aducându-i astfel mai aproape de factorii de decizie implicați în politicile locale și naționale care îi vizează direct și implicându-i în mod activ în gândirea și dezvoltarea strategiilor care privesc sectorul de tineret. weConnect își propune să creeze un context socio-cultural și educational a cărui menire să fie transformarea tinerilor din România în motoare de schimbare a comunităților în care locuiesc.

Articolul precedentCetățean britanic, rănit într-un accident rutier în Piatra-Neamț
Articolul următorBilete de tratament prin Casa de Pensii Neamț