În urmă cu două luni primăria Roman lansa ediția din acest an a bugetării participative, prin care fiecare dintre romașcani se pot implica direct în modul de cheltuire a unei părți din bugetul local pentru implementarea unor proiecte ce sunt benefice pentru comunitate. Patru proiecte propuse de romașcani au intrat în etapa finală. Ele pot fi votate pe site-ul Primăriei municipiului Roman, la următoarea adresă https://primariaroman.ro/2020-pentru-roman-bugetarea-participativa/.

Cele patru proiecte vizează: realizarea a zece platforme casetate pentru colectarea separată a deșeurilor menajere, achiziția a două ventilatoare mecanice pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman, implementarea unui sistem care să permită alimentarea dispozitivelor media la o sursă de energie electrică în timpul petrecerii timpului liber în zone de tip parcuri sau zone de agrement și realizarea unei aplicații pentru dispozitive inteligente care să cuprindă hărțile informative tactile pentru clădirile și instituțiile importante din municipiul Roman.

”Suma de 200.000 de lei este alocată în acest an pentru implementarea unuia sau mai multora din cele patru proiecte depuse de romașcani, iar decizia vă aparține. Chiar dacă nu ați depus dumneavoastră un proiect, puteți vota și îi puteți încuraja și pe cunoscuți să aleagă un proiect pe care noi, ulterior, îl vom implementa. Pe 19 mai vă voi anunța ceea ce ați decis prin votul fiecăruia.

Și, până anul viitor, vă invit să vă gândiți la noi proiecte ce pot fi implementate în orașul nostru, astfel încât ideile dumneavoastră să mă ajute pe mine și echipa mea din Primărie să dezvoltăm și mai mult și mai repede Romanul nostru atât de drag”, este mesajul transmis de Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Articolul precedentProiectil descoperit într-o fântână (FOTO)
Articolul următorFocar de COVID-19 la un centru de bătrâni din Neamț