Parlamentarii bulgari au votat ieri donarea propriilor salarii pentru lupta împotriva coronavirusului, începând cu data pe 1 aprilie și până când se va încheia starea de urgență.

Propunerea a venit de la partidul de centru-dreapta GERB (Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), aflat la putere, și a fost susținută de 170 de parlamentari și toate grupurile parlamentare. Informația a fost oferită de agenția Novinite.

Astfel, salariul net al tuturor senatorilor și deputaților, dar și cel al membrilor guvernului, va fi transferat într-un cont al Ministerului Sănătății, banii urmând să fie folosiți pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Partidul Socialist și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți, ambele aflate în opoziție, au insistat ca măsura să se aplice și membrilor cabinetelor politice. Totodată, Patrioții Uniți (partenerul minoritar din coaliția de guvernare) a cerut președintelui și vicepreședintelui să își doneze salariile. Bulgaria a raportat până acum 581 de cazuri și 23 de decese atribuite coronavirusului.

Articolul precedentUn echipament pentru colectarea de plasmă umană şi 1.000 de kituri de colectare vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț
Articolul următorCoronavirus : situația în județul Neamț 9 aprilie