Primăria Municipiului Roman organizează, în perioada 09 aprilie 2020 – 18 aprilie 2020, Târgul de Paște.

Față de celelalte târguri organizate până acum în Roman, administrația publică locală a întocmit un regulament prin care accesul comercianților la acest eveniment să se poată face în baza unor certificări și a unei selecții bazate pe respectarea specificului târgului de Paște. Astfel, comercianții care vor dori să participe la târg vor putea comercializa următoarele tipuri de produse:

  • obiecte decorative de Paști;
  • dulciuri de casă – cozonac, fursecuri, prăjituri, pască, plăcinte, ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri;
  • sucuri, băuturi calde gen ceaiuri, ciocoladă caldă, cafea etc.;
  • produse tradiționale din carne, delicatese culinare, specialități pascale, artă culinară locală (exclusiv grătare);
  • produse lactate; gustări calde, sandvișuri, burgeri, gogoși, clătite, produse de panificație;
  • băuturi tradiționale ambalate: vinuri, țuică, palincă etc.; produse apicole;
  • jucării specifice Sărbătorilor Pascale;
  • produse hand-made cu motive specifice Sărbătorilor Pascale;
  • ceramică, produse artizanale specifice zonei și sărbătorilor pascale;
  • flori de sezon, coșuri florale realizate în spiritul Paștelui, suporturi flori de casă/de grădină. 

O altă modificare în organizarea acestui târg ține de schimbarea locului de desfășurare a târgului, când cele 18 căsuțe pentru comerț nu vor mai fi amplasate pe esplanada de la Statuia lui Roman Mușat, ci în parcarea de la CNRV, pentru a nu perturba traficul pietonal sau pe cel rutier.

”Facem primele pregătiri pentru târgul de Paște, prin care ne dorim să intrăm în cea mai mare sărbătoare a creștinătății cu acțiuni care să fie potrivite. Și, tocmai pentru că vorbim de un eveniment care să ne aducă mai aproape de cele sfinte, vreau ca desfășurarea activităților de comerț să evolueze spre acest spirit. Ne dorim să atragem la acest târg producători autohtoni, să-i încurajăm pe cei care păstrează tradițiile și să îndepărtăm comercianții de chilipiruri de prost gust, plasticele, tarabele neîngrijite, să facem din acest târg un spațiu de relaționare și de încărcare pozitivă.

Cele 18 căsuțe vor fi amplasate în parcarea din Piața Roman Vodă – spre Muzeul de Artă, ca să degrevăm trotuarul de pe centru. Căsuțele pentru comerț vor fi închiriate doar către cei care au mărfuri specifice târgului, au casă de marcat și nu le vom permite expunerea mărfurilor în afara căsuțelor.

Un alt element de noutate este acela că ne dorim crearea a două zone de ateliere – cu spații de încondeiat ouă, sculptură în lemn, obiecte de sticlă, ceramică, icoane pictate, felicitări de Paște și o zonă dedicată copiilor cu activități recreative și de divertisment – ateliere de creație cu accesorii din fetru, mărgele și paiete colorate, ateliere de decorat și încondeiat ouă de Paște, ateliere de realizat coșuri de răchită ornate, ateliere origami, atelier de lumânări, ateliere de creație (colaje, desen, pictură,  iepuri de marțipan, coșulețe pascale).

Târgul se va desfășura în perioada 9 – 18 aprilie și cred că noul tip de organizare ne va aduce mai aproape de gradul de civilizație în comerț pe care ni-l dorim”, a declarat primarul Lucian Micu. 

Înscrierea comercianților pentru participarea la eveniment se face în perioada 9 martie – 1 aprilie 2020. Agenții economici vor putea comercializa doar produsele prezentate și aprobate în baza avizului emis de Comisia de organizare a evenimentului. Selecția dosarelor pentru participarea la Târgul de Paște va fi stabilită de către o comisie numită prin dispoziție de către primarul municipiului Roman.

Agenții economici vor achita o taxă de 300 de lei pentru închirierea căsuței în vederea comercializării produselor nealimentare de sezon, specifice Sărbătorilor de Paște și de 500 de lei pentru comercializarea produselor alimentare, a produselor de panificație și patiserie, a băuturilor. 

Regulamentul și criteriile de eligibilitate pentru cei interesați să participe la ediția din acest an a Târgului de Paște sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Roman, la adresa – https://primariaroman.ro/anunt-privind-organizarea-targului-de-paste-2020/

 

Articolul precedent“Amenzi” cu petale de 8 Martie
Articolul următorAccident cu victime provocat de oboseală (FOTO)