Începând de astăzi, 3 iunie, și până pe 14 iunie, romașcanii sunt invitați să voteze unul dintre cele șapte proiecte depuse de romașcani pentru bugetarea participativă, în cadrul căreia municipiul Roman alocă suma de 100.000 de lei pentru implementarea proiectului sau proiectelor care au întrunit cele mai mari voturi.

În total, au fost depuse șapte proiecte de către romașcani: Amenajare loc nou de joacă pe strada Smirodava, Proedu – Observator în aer liber, Amenajare spațiu public pe strada Cuza-Vodă, Semnal de intrare în oraș (totemuri), Platformă pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile pe strada Colectorului, Neverseen Waste – (Împrejurimi curate) și Bănci inteligente în Roman. Vezi articolul AICI

Descrierea proiectelor se regăsește în secțiunea Pentru Roman! – Bugetarea participativă de pe site-ul instituției, la adresa https://primariaroman.ro/pentru-roman-bugetarea-participat…/, iar tot aici se poate vota și proiectul considerat a fi cel mai potrivit pentru a primi finanțare.

Validarea proiectelor în cadrul procesului de bugetare participativă a fost realizată de către o comisie constituită în acest sens la nivelul Municipiului Roman.

Toate proiectele validate și optimizate de către comisie au fost afişate la secţiunea dedicată campaniei şi supuse votului online al cetăţenilor. Pentru a limita votul multiplu, accesul cetățenilor la platforma de vot se va realiza prin autentificare în cadrul secțiunii bugetare participativă de pe site.

Vor fi implementate proiectele cu cel mai mare număr de voturi (cu respectarea prevederilor Regulamentului privind bugetarea participativă la nivelul Municipiului Roman aprobat prin HCL nr. 53 din 27.02.2019).

Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi, până la concurența sumei aprobate de 100.000 lei.

Afișarea rezultatelor se va face pe 18 iunie 2019, informează primăria municipiului Roman.

Articolul precedentAvertizare Cod portocaliu de inundații
Articolul următorEchipajul Școlii Gimnaziale nr. 8, Piatra-Neamț, locul întâi la concursul național de îndemânare pe bicicletă și educație rutieră ”Cupa DHS”,