Diana Țigănașu s-a dovedit pregătită îndeajuns pentru a reuși performanțele cifrice care îi permit să aibă certitudinea că va fi în lotul României ce va merge în iulie în Suedia. Acolo, la Boras, vor avea loc întrecerile Campionatelor Europene de atletism în aer liber pentru juniori , iar atleta noastră ar putea lua startul atât în proba de aruncare a greutății, cât și în cea de aruncare a discului.

Baremul pentru „greutate“ a fost atins de sportiva pregătită de Dan Cojocaru la Cluj Napoca, localitate care a găzduit pe 7 și 8 iunie Campionatele Internaționale de Atletism ale României. Diana Țigănașu a terminat concursul la „greutate“ pe locul 3, cu 14.07m, rezultat suficient pentru a fi sigură de prezența la europenele junioarelor I.

O săptămână mai devreme, sportiva noastră a reușit aceeași performanță, realizarea baremului impus pentru participarea la Campionatul European de atletism în aer liber pentru juniori I. Cu ocazia Cupei României de la Pitești, Diana Țigănașu și-a trecut în cont victoria la „disc“, după ce talerul a zburat 48.70 metri.

„Urmează alte concursuri. Va merge la naționalele de seniori și tineret, pe 14 și 15 iunie, după care, o săptămână mai târziu se va întoarce la Pitești pentru naționalele juniorilor I. La această dinh urmă întrecere va fi și Miruna Deleanu, legitimată la CS Ceahlăul și LPS Piatra Neamț“, a precizat Dan Cojocaru, antrenorul celor două atlete.

Revenind la rezultatele de la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, o altă sportivă de la CS Ceahlăul a concurat în proba de 5000 de metri. Milena Augsbuger a terminat cursa în 17 minute, 55 secunde și 80 sutimi, timp ce i-a fost bun pentru o clasare pe locul 6.

Articolul precedentMedalii pentru luptătorii nemțeni
Articolul următorDezinsecție din avion, la finalul săptămânii, în Roman