Primăria municipiului Roman anunță faptul că, în zilele de 14 și 15 iunie 2019 (în intervalul orar 07.00-10.00), operatorul SC Flaicor Serv SRL Bacău va executa servicii de pulverizare aeriană (ULV) de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort (insecte zburătoare şi târâtoare: căpuşe, ţânţari, muşte etc).

”Rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, municipiul Roman şi operatorul de specialitate sunt absolviți de orice responsabilitate”, este mesajul transmis de autorități.

Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrise în Registrul naţional al produselor biocide şi care fac parte din grupa III de toxiciate. Substanţele active sunt: Cyfluthrin 50g/l, Deltamethrin 25g/L, Piperonyl butoxide 225g/L.

”Precizăm că tratamentele se vor aplica de către operator în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului. Operaţiunile de dezinsecţie vor fi efectuate numai când condiţiile meteorologice le vor permite. Substanţele utilizate nu prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei!”, transmite primăria municipiului Roman.

Articolul precedentDiana Țigănașu, locul trei la concursul de ”greutate”. Atleta se pregătește pentru Suedia
Articolul următorPredare de ștafetă la Jandarmeria Neamț (FOTO)