Nemulțumiți de rezultatele echipelor de handbal și de fotbal, conducerea Primăriei municipiului Roman și membrii Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Roman au luat decizia de a închide activitatea celor două echipe – CSM Handbal și CSM Fotbal.

Consiliului de Administrație al CSM Roman a luat hotărârea, în ședința de marți, 30 octombrie 2018, de a pune binele întregii comunități înainte de toate și de a nu permite cheltuirea banului public pe rezultatele slabe pe care cele două echipe le-au avut pe parcursul întregului an. Susținerea financiară a celor două echipe etalon poate fi preluată de orice agent economic care apreciază mișcarea sportivă romașcană și care are puterea economică de a investi în plata onorariilor jucătoarelor și a echipei tehnice, se arată într-un comunicat remis de Primăria municipiului Roman.

”Am cerut ca nivelul de implicare să fie unul care să merite alocarea unor sume importante de bani din bugetul local” (Lucian Micu)

”Toți cei care mă cunosc și cunosc evoluția celor două echipe știu că am fost tot timpul alături de mișcarea sportivă și mi-am dedicat timp și energie pentru a găsi soluții de a susține handbalul și fotbalul. În schimb, am cerut ca nivelul de implicare să fie unul care să merite alocarea unor sume importante de bani din bugetul local.

Și în trecut, și în mai multe rânduri, consilierii locali au solicitat o analiză ”la rece” a evoluției celor două echipe și am tot amânat decizia, sperând la revenirea sportului pe podium, recâștigarea titlului de ambasador pentru Roman. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Decizia nu este deloc ușoară, dar datoria mea și a celor care răspund pentru modul de alocare a banilor cetățenilor este de a pune pe primul loc atât imaginea orașului, dar mai ales dezvoltarea sa și efectele pozitive ale acesteia”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Decizia de a înceta activitatea echipelor de handbal și fotbal este completată de dorința, pe termen lung, a administrației locale de a investi în sportul de masă.

”În urma consultărilor, am decis să continuăm sprijinirea sportului romașcan, să-i susținem pe copii și tineri să facă mișcare, să le asigurăm condiții – echipament, antrenori și transport la competiții, astfel încât să le permitem ca, în timp, să facă performanță și în fotbal și handbal, dar și în alte ramuri ale sportului, cum sunt înotul, tenisul, șahul sau  boxul. În acest fel, dăm șansa unui număr mai mare de tineri să facă performanță.

Cred că această decizie este una bună față de cei care doresc cu adevărat să primească sprijin pentru a face sport și este una corectă față de jucătorii de la echipa de fotbal și jucătoarele de la handbal, care și-au atins pragul de evoluție și nu pot demonstra că pot face mai mult pentru Roman.

Le mulțumesc celor care s-au implicat până acum în cele două echipe, le mulțumesc sponsorilor care ne-au sprijinit și contez pe continuarea colaborării și le mulțumesc suporterilor. Sper ca, în timp, să reconstruim o echipă care să merite pe deplin fiecare ban din bugetul local”,  a adăugat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Jucătorii se pot transfera la alte echipe

Ca urmare a deciziei de marți, 30 octombrie 2018, a Consiliului de Administrație al CSM Roman și a retragerii din campionat a celor două echipe CSM Roman, contractele sportivilor și echipei tehnice ale ambelor echipe încetează conform regulamentelor celor două Federații, jucătorii și jucătoarele putând să se transfere la alte echipe.

Persoanelor care au achiziționat abonamente pentru meciurile de handbal din acest tur li se vor restitui sumele pentru meciurile de acasă ce nu se vor mai disputa, în baza unei cereri ce se va depune la CSM Roman, a copiei după cartea de identitate și a abonamentului în original, emis de instituție.

CSM Handbal și CSM Fotbal Roman

Echipa de handbal din Roman a promovat în prima ligă în 2004, iar acum după șapte etape se afla pe penultimul loc în clasament. În Cupa României echipa a fost finalistă 2013-2014 și 2015-2016, disputând și Supercupa României. În cupele europene echipa din Roman a jucat în optimi de finală în Cupa EHF (Sezonul 2015-2016) și în  Cupa Cupelor (2014-2015), iar în Cupa Challenge a ajuns în semifinală (2006-2007).

Echipa de fotbal a fost înființată în 1954 și a evoluat, în cea mai mare parte, în Divizia C sau Liga a 3-a. A făcut parte pentru o scurtă perioadă din Divizia B (Liga 2), iar rezultatele cele mai bune le-a avut în sezonul 2000-2001, când a ocupat locul patru în clasamentul Diviziei B.

 

Articolul precedentACTUALIZARE. Tânărul rănit grav în explozie nu are loc în spitalele din București. ”Descurcați-vă măcar 24 de ore”
Articolul următorRomanul, primul oraș din România care se implică în diminuarea risipei de alimente