ACTUALIZARE:  Tânărul rănit în explozia care a avut loc astăzi în Piatra-Neamț va fi transferat la un spital în Belgia mâine dimineață. Anunțul a fost făcut pe o pagină de socializare de socializare de către deputatul Pavel Popescu.

”Nu vreau să fiu avocatul nimănui dar vă spun asta:

În România, primul simptom al unui sistem bolnav este faptul că se bazează pe un singur om. Dacă acel om este prins chiar și pentru o secundă într-o altă misiune, sistemul eșuează. Încetați să-l mai înjurați pe Raed Arafat.

P.S. Alexandru, pacientul de la Iași pleacă în noaptea aceasta spre Belgia, dacă totul decurge bine. Ministra Sănătății a răspuns prompt solicitării și ofertei noastre de transfer și e implicată personal în acest proces (nu e normal dar vom schimba și asta odată).
Doctorul Serge Jennes, cel care nu m-a refuzat niciodată așteaptă pacientul în Belgia. Mulțumesc tuturor celor care v-ați mobilizat pentru transferul lui Alexandru. Acum, hai să ne rugăm pentru el și familia lui.Victima exploziei din Piatra-Neamț, transferată în Belgia”, este mesajul său.

La trei ani de la incendiul din clubul Colectiv, victimele cu arsuri au nevoie de noroc și asta pentru că sistemul a rămas același. ”Descurcați-vă măcar 24 de ore, ca după să încercăm să găsim un loc la București”, i-a spus secretarul de stat Călin Alexandru managerului Spitalului de Urgență din Piatra-Neamț când acesta din urmă i-a cerut ajutorul pentru victima exploziei de astăzi.

Tânărul de 29 de ani, rănit în explozia de astăzi din Piatra-Neamț nu are loc la spitalele din București, deși starea acestuia este gravă. Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Neamț au primit ajutor de la colegii din Iași. Pacientul va fi transferat la Iași, nu cu elicopterul , ci cu o ambulanță.

”Nu am avut niciun fel de loc la București, în cele 3 clinici de referință: Floreasca, Spitalul de Arși și Bagdasar-Arseni. Personal am vorbit cu domnul Arafat, am vorbit și cu domnul ministru secretar de stat Călin Alexandru, care ne-a spus <Descurcați-vă măcar 24 de ore, ca după să încercăm să găsim un loc la București>.

Bolnavul este grav. Doamna dr. Rotaru, specialistul nostru cel mai bun în chirurgie plastică, opinează pentru 70% suprafață corporală. E un bolnav extrem de grav și ideal ar fi în afară. Greu de conceput la momentul ăsta că-l punem în avion și-l ducem în Belgia sau în Franța.

Atunci am găsit înțelegere la colegii de la Iași, după ce noi am făcut aici tot ce trebuie, să meargă la Iași. Acum vine Ambulanța, cu medic, cu tot ce trebuie, și-l dirijăm la Iași cu acceptul colegilor noștri de acolo. – a declarat Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Acesta a mai spus că la ora asta elicopterul nu se ridică și nu s-a putut mai repede pentru că pacientul abia a ieșit de la tomograf.

Mai multe detalii despre explozia din Piatra-Neamț AICI.

 

Articolul precedentTrei victime după explozia din Piatra-Neamț
Articolul următorEchipele de handbal și de fotbal CSM Roman se desființează