Elevii români, coordonați şi însoţiți de Grigoruţă Oniciuc, profesor la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ, au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat în perioada 6 – 14 octombrie în Colombo (Sri Lanka) şi care a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări. 

Elevii laureați cu aur sunt Daria Maria Hărăbor (Școala Gimnazială nr. 29 din București) și David Corneliu Turturean (Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava), în timp ce Traian Rareș Tuș (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) a fost distins cu o medalie de argint. Maria Iordache (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila) și Vlad Roșca (Liceul Internațional de Informatică din București) au fost medaliați cu bronz.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Grigoruţă Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cătălina Anca Marian (Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia).

Elevii români care obțin medalii și mențiuni la olimpiadele internaționale/regionale sunt premiați, în fiecare an, de Ministerul Educației Naționale.

De asemenea, profesorii care pregătesc elevul/elevii sunt recompensați cu un premiu în bani, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru elevul sau unul dintre elevii premiați.

Pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele sunt utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. 

În același timp, costurile pentru participarea loturilor olimpice la competițiile internaționale/regionale pe discipline sunt asigurate din bugetul Ministerului Educației Naționale. – notează un comunicat al Ministerului Educaţiei

Articolul precedent20 de ani de la înființarea Comandamentului de Jandarmi Judeţean Neamţ
Articolul următorTrecerea la nivel cu calea ferată de pe E85, adusă în atenția autorităților centrale