Trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșirea din Roman spre Iași este un adevărat test de rezistență a vehiculelor care trec, dar și de măiestrie pentru conducătorii auto, iar responsabilitatea reparațiilor este pasată de la agenții economici la stat și invers.

După nenumărate încercări  nereușite de a convinge CFR să repare trecerea la nivel cu calea ferată, primarul municipiului Roman, Lucian Micu a mers direct la Ministerul Transporturilor și chiar le-a propus soluția de rezolvare a problemei.

”Am discutat cu unul dintre consilierii ministrului Lucian Șova și sper ca factorii decidenți să intervină cât mai repede în a rezolva această problemă. Peste trecerea la cale ferată nu trec doar romașcanii, nu este o problemă doar a Romanului, ci pentru întreaga Moldovă. Starea de degradare este continuă și are un ritm alert, riscul de accidente fiind unul major.

O nouă soluție oferită de noi este ca cele trei linii de cale ferată să fie unite într-una singură, iar înainte și după intersecția cu E85 să fie montat un sistem de macazuri. Una dintre firmele ce utilizează două dintre liniile de transport marfă dispune de elementele necesare montării unui sistem modern care să elimine riscul producerii de accidente, dar CFR ar trebui să monteze sistemul de macazuri.

Sper ca această problemă să fie corect înțeleasă și rapid soluționată. Nu putem tolera la nesfârșit nepăsarea și cred că nimeni nu vrea să aibă pe conștiință viața vreunei persoane ce poate suferi un accident din cauza acestei treceri de cale ferată”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

 

 

 

 

Articolul precedentElevi români, coordonați de profesorul Oniciuc, medaliați la Olimpiada Internaţională de Astronomie
Articolul următorBărbat dat dispărut, căutat de polițiști