Primăria municipiului Roman îi invită pe romașcani joi, 24 ianuarie, de la ora 11.00, să sărbătorească împreună împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Manifestările de Mica Unire se vor desfășura, ca în fiecare an, la Stejarul Unirii, de pe strada Smirodava, la acestea urmând să ia parte și elevi ai Școlii ”Mihai Eminescu”, care au pregătit un montaj literar-artistic închinat acestui eveniment. Cu acest prilej se va dezveli și placa ce va conferi zonei titlul de ”Piațeta Unirii”.

În încheierea manifestărilor, participanții vor fi invitați să se prindă în hora Unirii, alături de membrii ansamblului Plai Moldovenesc, aparținând Casei de Cultură a Sindicatelor.

De asemenea, Biblioteca municipală „George Radu Melidon” marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o Horă a Prieteniei, ediția a II-a, miercuri 23 ianuarie 2019, ora 14:30, la care vor participa colaboratorii și partenerii Bibliotecii.

”Vă așteptăm să dăm mână cu mână, pentru a transmite un mesaj puternic de unitate și colaborare tuturor romașcanilor care doresc să contribuie la crearea unei comunități mai bune și mai prospere”, este mesajul transmis de organizatori.

SURSĂFOTO: Primăria Municipiului Roman
Articolul precedentProgramul jocurilor amicale până la startul returului
Articolul următorTânăr de 17 ani, dispărut, căutat de polițiști