Deși Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamț a luat decizia ca taxele și impozitele locale să rămână la nivelul anului trecut, Guvernul  Dăncilă a adoptat în iulie 2018 o Ordonanță de Urgență conform căreia de la 1 ianuarie 2019 a intrat în vigoare costul de mediu denumit «contribuția pentru economia circulară». Valoarea acestei taxe a fost stabilită la 30 lei per tonă de deșeuri depozitată și trebuie plătită de cei care generează deșeurile: persoane fizice, persoane juridice și instituții publice (inclusiv primării pentru deșeurile de pe domeniul public), fapt care se reflectă într-o mărire a sumei pe care pietrenii o vor plăti pentru serviciul de salubritate.

Astfel, la ședința de Consiliu Local din 8 ianuarie, consilierii vor vota modificarea tarifelor de salubritate şi de depozitare deşeuri menajere.

„În mod normal, prin aplicarea acestei taxe, prețul lunar plătit de populație ar trebui să crească cu 1.61 lei / persoană. Pentru că la Piatra-Neamț se reciclează un procent consistent din deșeul colectat, tariful lunar pentru populație va crește cu doar 96 de bani / persoană.” , a declarat primarul Dragoș Chitic.

Municipiul Piatra-Neamț rămâne cu unul dintre cele mai mici prețuri plătite de populație pentru deșeuri, comparativ cu celelalte municipii reședință de județ din țară, sub media națională.

Articolul precedentPietreniilor care plătesc impozitul până la 31 martie 2019 li se acordă o bonificație de 5%
Articolul următorMașină a companiei Delgaz Grid, implicată într-un accidentul rutier