Conducerea Primăriei Roman  a anunțat că a încheiat procedura de licitație pentru modernizarea și extinderea parcării din zona Colegiului Național „Roman-Vodă”. Lucrările vor începe săptămâna viitoare.

”Am reușit să încheiem procedura de licitație pentru modernizarea și extinderea parcării de la CNRV, iar de săptămâna viitoare vor demara și lucrările propriu-zise. Pentru un disconfort minim, vom interveni treptat în efectuarea lucrărilor, astfel încât parte din parcare să mai poată fi folosită de către conducătorii auto.

Prin proiect, am stabilit să începem lucrările dinspre Colegiu și, treptat, să ajungem până la intersecția cu bulevardul Roman Mușat. Vom lărgi carosabilul pe ambele sensuri, iar trotuarul va fi amenajat cu pavele.

Prima parte a lucrării, gata în trei săptămâni

Estimăm ca prima parte a lucrării, însemnând amenajarea părții carosabile, să fie gata în trei săptămâni, iar ulterior vom repara și terasamentul de la parterul blocului galben și scările. Pe lângă crearea unui număr mai mare de locuri de parcare, ne vom asigura că trotuarul de pe partea cu Policlinica va fi utilizat exclusiv de pietoni, nemaifiind nevoie ca mașinile să îl ocupe, locuri de parcare fiind amenajate pe ambele părți și, în același timp, parcarea va fi prevăzută cu două sensuri de circulație, pentru a nu se mai crea blocaje”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Municipalitatea își propune ca această parcare să devină multifuncțională, astfel că, anul viitor, în perioada sezonului cald, duminica va fi restricționat accesul mașinilor în zonă, pentru ca spațiul să poată fi destinat exclusiv activităților dedicate copiilor și tinerilor.

Articolul precedentFirmele nemțene sunt așteptate la Finanțe pentru discuții privind acordarea ajutorului de stat
Articolul următorDouă accidente mortale în mai puțin de două ore (FOTO)