Ionuț Husariu va reprezenta România la Balcaniadă. Sportivul va fi reprezentantul CS Ceahlăul Piatra Neamț în lotul României pentru Campionatele Balcanice de Alergare Montană care vor fi pe 18 mai la Câmpulung Moldovenesc. Acesta și-a câștigat dreptul de a îmbrăca tricoul cu tricolor la concursul de selecție care a avut loc pe 4 mai 2019, tot la Câmpulung Moldovenesc.

Ionuț Husariu a concurat în cursa seniorilor, pe distanța de 12 kilometri. Timpul său a fost de 1 oră, 11 minute și 25 de secunde cu care s-a clasat pe locul al treilea. Înaintea sa au terminat Gabriel Bularda (CS Știința București) și Rareș Imre Mikloș (CSM Sighișoara). Al patrulea component al lotului României pentru balcaniadă va fi Dumitru Nicolaev (CS Știința București).

”Este un rezultat care îi răsplătește munca, determinarea și ambiția de a deveni tot mai bun. Ionuț Husariu merită felicitat și apreciat pentru acest rezultat”, a declarat Iulia Olteanu, antrenor de atletism la CS Ceahlăul.

În afara lui Husariu, în cursa seniorilor, CS Ceahlăul a mai avut înscriși alți trei concurenți. Alin Iancu a terminat pe locul 8, Tudor Ilade a încheiat concursul pe locul 10, iar Cătălin Șuhani n-a terminat proba din cauza unei accidentări.

În proba junioarelor, care au avut de acoperit distanța de 6 kilometri, fetele de la CS Ceahlăul nu au reușit să se claseze în primele patru pentru a putea face parte din lotul național pentru balcaniadă. Irina Bordeanu a terminat pe locul 6, sora sa Noemi Bordeanu, a încheiat cursa pe 7, iar Laura Corhană a fost a zecea.

Rezultat bun pentru Robert Gavril la Chișinău

CS Ceahlăul l-a avut și pe Robert Gavril în competiție la finele săptămânii trecute. Cadetul a fost convocat în lotul României care a concurat la Moldovan Youth Challenge, la Chișinău. Pietreanul a alergat în proba de 100 de metri și a terminat finala pe locul 2, după un alt român, se arată într-un comunicat de presă CS Ceahlăul Piatra-Neamț.

 

Articolul precedentUn copil de 4 ani și o femeie, accidentați pe trecere
Articolul următorAnca Roman cu Sharif, locul întâi la un concurs național de dresaj al cailor (FOTO)