Comunicarea instituțională a suferit unele modificări în județul Neamț. Cei aleși să reprezinte interesele cetățenilor au lăsat deoparte modul tradițional de a comunica între instituțiile pe care le conduc și au ales un mod neconvențional și la modă, Facebook-ul. Astfel,  după o vizită în zona Romanului, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene îi cere primarului Romanului să transfere, prin hotarâre de CL, Centura ocolitoare a municipiului Roman, Consiliului Județean Neamț.

”Ieri am lansat un apel către primarul municipiului Roman și politicienii PNL care conduc urbea mușatină, să dea dovadă de responsabilitate și, măcar în al doisprezecelea ceas, să lase orgoliile deoparte și să facă administrație în favoarea romașcanilor!

Pentru că de atâția ani primarul Micu și predecesorul său nu au găsit o soluție să repare Centura ocolitoare a municipiului Roman, îl invit să dea o hotărâre de Consiliu Local și să o transfere la Consiliul Județean! Îi promit că într-o lună găsesc fonduri și o reabilitez!

Nu o fac pentru oamenii politici, care au diverse preocupări sau pierd timpul pe la uși, prin Iași, reprezentând interesele oricui numai ale județului nostru nu și ignorând treburile administrației locale! O fac pentru cetățeni!

Romașcanii au încredere în mine și așa cum am reparat strada Mihai Viteazul, vreau să le repar și centura!”, este mesajul transmis de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

 În replică, primarul municipiului Roman, Lucian Micu, convocă o ședință de Consiliu Local pentru a da în administrarea Consiliului Județean drumul, răspunzându-i lui Ionel Arsene tot în mediul online.

”Am fost plăcut surprins să aflu, din presă, că președintele Consiliului Județean vrea și poate să repare Artera Roman Est, astfel încât vineri am convocat deja o ședință de Consiliu Local pentru a da în administrarea Consiliului Județean drumul, așa cum am făcut anul trecut și cu strada Mihai Viteazul.

Noi am dat în judecată constructorul ocolitoarei și așteptăm ca instanța să decidă dacă acesta trebuie să o refacă pe cheltuiala sa sau nu are nicio culpă. Vestea că, acum, Consiliul Județean vrea să rezolve, chiar într-un termen asumat de o lună, problema traficului de pe o arteră ce traversează terenurile a trei localități din județ este extraordinar de bună pentru toate comunitățile județului nostru, dar și din județele limitrofe.

Sper ca lucrările să înceapă cât mai repede, iar șoferii să aprecieze calitatea drumului la finalizarea investiției și mult timp după ”tăierea panglicii”. E extraordinar când facem echipă pentru binele comunităților și mai ales că putem lăsa ceva în urmă din funcțiile pe care, vremelnic, le ocupăm”, este mesajul primarului municipiului Roman, Lucian Micu.

Articolul precedentAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU interzice creșterea porcilor în gospodărie
Articolul următorSimpozionul „Personalități romașcane – dr. Epifanie Cozarescu, întemeietorul colecției de iatroistorie”, miercuri la Roman