Jurnaliștii se tem de competiție ca de foc. Ca în fiecare an,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Petrodava”  a organizat ”Cupa Presei – 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România”. Deși, acreditați la ISU Neamț sunt mulți jurnaliști, iar la eveniment și-au anuțat participarea o parte dintre ei, la ora 11:00 , la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț s-au prezentat doar doi: Dan Bîrjoveanu (Realitatea de Neamț) și Gabriel Apetrii (Agerpres).

Chiar dacă, inițial se stabilise că numărul minim de participanți pentru desfășurarea cupei este de trei, competiția s-a ținut , iar cei doi jurnaliști au avut de parcurs un traseu cu probe identice cu cele pe care le susțin, la preselecție, tinerii care doresc să urmeze cariera de pompier. Și nu a fost deloc ușor, pentru că probele sunt solicitante. Vorbim aici de greutăți, deplasare prin aparatul de trecere prin spații înguste, săritură din alergare, urcarea și cobărârea unei scări, mutare stingătoare și chiar „salvarea” unui manechin greu de 60 kilograme.

După parcurgerea traseului și evaluarea timpilor, câștigător a fost desemnat Dan Bîrjoveanu (Realitatea de Neamț) cu 1 minut și 2 secunde. Gabriel Apetrii (Agerpres) a terminat traseul într-un minut și 5 secunde.

”Felicitări ISU Neamț pentru desfășurarea concursului ”Cupa Presei – 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România”! M-a bucurat să trăiesc experiența celor care dau o astfel de probă pentru a putea ajunge în rândul salvatorilor”, a declarat Dan Bîrjoveanu, Realitatea de Neamț.

”Puștiul care mi-a „furat” locul întâi este cu 10 ani mai tânăr (și mai suplu), dar victoria lui este binemeritată. Felicitări! Locul al doilea obținut de mine este însă motivant pentru ediția de anul viitor.  În altă ordine de idei, am participat la această competiție din respect față de ISU Neamț, ca instituție, și față de toți salvatorii, fie că este vorba de pompieri, protecție civilă, pirotehniști sau personal al SMURD.  Și pentru că astăzi este 11 septembrie, m-am gândit și la pompierii care au murit în iadul de la WTC, încercând să salveze vieți. Respect tuturor! Omagiu celor care au pierit în misiuni, în județul Neamț și în toată țara! La mulți ani, ISU „Petrodava” Neamț”, a declarat Gabriel Apetrii ,Agerpres.

Diplomele au fost înmânate de către colonelul Ioan Nițică, Inspector Șef ISU Neamț.

” Inițial am spus că vom ține competiția dacă sunt minim trei concurenți , dar din respect pentru dumneavoastră am hotărât să o ținem.Vă mulțumesc că ați participat și acum îi înțelegeți mai bine pe candidații care trebuie să treacă niște probe care sunt contra cronometru. Felicitări, Dan Bîrjoveanu! Dacă ați fi dat concurs la noi, ați fi trecut de această probă. Felicitări și dumneavoastră domnule Apetrii! Cu puțin atrenament, ați fi trecut la un concurs probele”, a declarat colonelul Ioan Nițică, Inspector Șef ISU Neamț.

Articolul precedentASCHF-R Neamț se va muta în casă nouă
Articolul următorTraficul de mare tonaj pe sectorul barajului Izvorul Muntelui – Poiana Largului (viaduct), INTERZIZ