Asociația Copiilor cu Handicap Fizic din România (ASCHF-R), filiala Neamț se va  muta în casă nouă la Roman și asta pentru că sunt gata lucrările de reabilitare la fosta grădiniță din cartierul Bălcescu. Imobilul va putea fi folosit pentru activitățile dedicate copiilor cu dizabilități.

„Încheiem în această lună o lucrare de investiții importantă – reabilitarea fostei grădinițe din cartierul Bălcescu. Am reușit, astfel, să salvăm o clădire ce poate primi o utilitate pentru întreaga comunitate. Așa cum am promis încă din primăvară, clădirea va fi dată în administrare Asociației Copiilor cu Handicap Fizic din România, care deține în prezent un spațiu insuficient pentru a le oferi sprijin și recuperare zecilor de copii care au probleme de mobilitate.

Anul viitor vom începe lucrările de refacere și a fostului azil de pe Veronica Micle, monument istoric, pe care îl vom moderniza în așa fel încât spațiile să poată fi utilizate de membrii ONG-urilor active, practic o clădire în care se vor gândi și realiza proiecte frumoase pentru comunitate. Sper, tot în această lună, să se încheie și documentația actualizată pentru refacerea Casei Celibidache, acolo unde Consiliul Județean a obținut deja finanțare prin Compania Națională de Investiții. Treptat, cu forțe proprii, cu fonduri europene sau guvernamentale putem salva clădirile importante din oraș, iar ele să capete o utilitate pentru întreaga comunitate”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Asociația Copiilor cu Handicap Fizic din România (ASCHF-R)  se ocupă de dezvoltarea de programe cu și pentru copiii și tinerii cu dizabilități fizice și/sau asociate și familiile acestora în vederea facilitării incluziunii sociale.

Articolul precedentTânără băgată în spital de un șofer beat
Articolul următorJurnaliștii se tem de competiție ca de foc