Marți, 22 ianuarie, la Roman a avut loc prima dezbatere pentru stabilirea priorităților pe lista de investiții din bugetul local. Primii chemați la consultări au fost reprezentanții asociațiilor de proprietari.

Chiar dacă primarul Lucian Micu estimează că bugetul Romanului va fi aprobat în aprilie și asta pentru că bugetul central nu a fost încă publicat, propunerile venite din partea celor prezenți au fost centralizate pentru a fi luate în calcul atunci când se vor stabili și sumele alocate.

”Am discutat cu reprezentanții a 55 de asociații de proprietari din totalul de 83. Le-am comunicat că, pe lângă proiectele europene câștigate și care vor începe, ca și execuție, în acest an, intenționăm să modernizăm cu suprafață de protecție încă 4 locuri de joacă (pe lângă cele 3 modernizate anul trecut), să extindem rețeaua de gaz metan pe toate străzile, să reabilităm 40.000 de metri pătrați de trotuare, să modernizăm toată zona bulevardului Republicii și să creăm circa 800 de noi locuri de parcare. În această ultimă zonă, dar și în zona cinematografului Unirea – a cărei reabilitare va intra în licitație în luna februarie – vom renunța la garaje, pentru că sunt inestetice și prin înlăturarea lor obținem mai multe locuri de parcare.

De asemenea, în acest an vom repara tot mobilierul urban din oraș, inclusiv din asociațiile de proprietari, și-l vom lăcui pentru a oferi un aspect cât mai îngrijit orașului”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Reprezentanții asociațiilor au solicitat amenajarea unor zone pe care le administrează, toaletarea arborilor, realizarea de parcări subterane și sprijin pentru întreținerea spațiilor verzi.

”Multe probleme sunt legate de starea canalizărilor, însă cât de curând vom programa alte două întâlniri, la care să participe și operatorul de apă, respectiv cel de salubritate, pentru a pune la punct problemele punctuale din fiecare zonă a orașului”, a adăugat edilul.

Articolul precedentTânăr salvat după ce a căzut în fântână
Articolul următor50 de volume digitalizate despre Unirea Principatelor Române, pe site-ul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț