Începând din acest an primăria Piatra-Neamț a preferat să-și facă propriul Târg (care se va numi „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”). Banii pe care îi va plăti administrația liberală se ridică (fără onorariile artiștilor ) la suma de  600.000 de lei.

Doar bradul artificial de Crăciun costă 220.104 lei, adică aproximativ 45.000 de euro.

Un preț la fel de exorbitant este plătit de administrație  pentru închirierea de căsuțe, luminițe și figurine, pentru care se plătesc tot din buzunarul cetățeanului, 226.695 de lei.

Toate cheltuielile pe care primăria Piatra-Neamț le face cu Târgul de Crăciun se ridică la suma record de 592.789 de lei, adică aproape 130.000 de euro. Și asta nu e tot, mai urmează o sumă importantă de bani pentru plata artiștilor.

 Ciudat este că banii pentru organizarea Târgului de Crăciun sunt dați de primărie, dar Camera de Comerț Neamț va încasa toți banii de pe urma închirierii spațiilor comerciale. În baza unui parteneriat, înapoi la bugetul local, se vor întoarce doar jumătate din încasări, 50% rămând la Camera de Comerț, pentru deranjul de a semna parteneriatul.

 

Revenind la bradul artificial de Crăciun, acesta a fost achiziționat fix de la aceeași firmă (S.C. Justin`s Design GMBH Stuttgart, sucursala Oradea) care a montat locul de joacă de 91.000 de euro din Ștrand și care a trebuit să fie o perioadă închis și reamenajat după ce o fetiță s-a accidentat și a ajuns la spital.

În așteptarea vederii bradului de 220.000 de lei, amintim că administrația pietreană acordă sprijin și copiilor aflați în dificultate. Simbolic, evident, pentru că suma este derizorie ”maximum 75 de lei” pentru fiecare copil aflat în dificultate din oraș.

Potrivit proiectului, copiii vor primi „un pachet cu materiale educaționale, produse alimentare etc.”, toate acestea având o valoare de până în 75 de lei.

În evidențele Direcției de Asistență Socială din Piatra-Neamț se află un număr de aproximativ:

390 de copii în grad de handicap
210 copii care beneficiază de servicii în cadrul centrelor
100 de copii aflați în situație de risc și monitorizați
300 de copii aflați în întreținerea familiilor beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei.

 

 

 

Cât de spectaculos trebuie să fie bradul pentru care s-au alocat de 3 ori mai mulți bani decât pentru cei 1.000 de copii aflați în sărăcie, rămâne de văzut.

 

 

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentSuplimentul anti-îmbătrânire care poate crește riscul apariției cancerului – se vinde și în farmaciile românești
Articolul următorBobby Păunescu despre Ministeriala NATO de la București: „Devenim o capitală a lumii civilizate”