De teama ca prăbușirea podului de la Luțca să nu se repete, autoritățile au început să fie mai atente la alte construcții similare din județul Neamț, care sunt în pragul colapsului. În această situație este podul din localitatea Girov, care stă să cadă de ani buni. 

 

Podul de la Girov se află la doar 40 de kilometri de Luțca, locul unde, în urmă cu câteva zile, un pod s-a prăbușit spectaculos și un bărbat a fost rănit.

Pentru a preveni o tragedfie, autoritățile au luat măsuri. A fost redusă greutatea maximă admisă pe construcția de la Girov la 7,5 tone, de la 15 tone, iar viteza este restricționată la 30 de kilometri pe oră.

 

Prefectul județului a mai declarat că are pe listă și alte poduri cu probleme din Neamț.

Se ia în considerare semaforizarea și interzicerea vehiculelor de mare tonaj pe podul de la Tupilați.

 

De asemenea, o altă construcție cu probleme există și în localitatea Pângărăcior, o zonă populară printre turiști. Aici, autoritățile au instalat deja semafoare, dar iau în calcul începerea lucrărilor la baza podului în primă fază, urmând ca lucrările să continue după terminarea sezonului de vacanțe. 

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentOrdonanța care ÎNCHIDE „robinetul” angajărilor la stat, pe masa Guvernului. Care sunt EXCEPȚIILE și ce se întâmplă cu concursurile demarate deja
Articolul următorEvaluare națională 2022. Subiecte MATEMATICĂ – ce au avut de rezolvat elevii la examenul de astăzi