„Asigură-te înainte de a traversa!”, „Nu folosi telefonul!” sau „Ia-ți copilul de mână!” sunt câteva dintre mesajele de pe trecerile pentru pietoni  care au apărut și în municipiul Roman.  Ideea, pusă în aplicare în Piatra- Neamț la sfârșitul lunii august, vine pentru a-i determina pe pietoni să fie mai responsabili când se angajează în traversare.

”Mă preocupă siguranța cetățenilor, în special cea a copiilor noștri. Orașul nostru este traversat de E85, fiind tranzitat și de șoferi din alte localități, care poate nu sunt obișnuiți cu traficul din oraș și nu cunosc locurile special amenajate pentru trecerea pietonilor.

Astfel, am decis să marcăm aceste treceri cu vopsea specială – pentru a-i atenționa pe șoferi, dar și cu câteva atenționări pentru pietoni de a fi atenți la traversare. Poate suntem prinși cu gândurile noastre, dar este important să fim atenți la traficul din ce în ce mai aglomerat, fie că suntem șoferi, fie că suntem pietoni. Vom marca cu atenționări trecerile de pietoni de pe E85, dar și din preajma instituțiilor de învățământ. Sunt măsuri pe care le luăm pentru a le oferi cetățenilor siguranță și pentru a transforma comunitatea noastră într-un oraș civilizat și dezvoltat”, este mesajul transmis de Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

O astfel de campanie, inițiată de către Poliția Națională, a fost derulată în această vară în Republica Moldova, când la trecerile pentru  pietoni din Chișinău și din alte orașe au apărut mesaje de atenționare ca: „Privește în stânga și în dreapta!” sau „Grăbește-te încet!”.

La noi în țară , în 2013 , în Sfântu Gheorghe (Covasna), mai multe treceri pentru pietoni au fost semnalizate cu mesajele bilingve „Priveşte în dreapta” şi „Priveşte în stânga”.

Articolul precedentLa spital după ce i-a explodat cazanul de țuică în faţă
Articolul următorPrins în timp ce încerca să dea o spargere la un magazin