În această după-amiază a fost semnat un pact de amiciție între municipiul Roman şi orașul Montluçon din Franța, în cadrul celei de-a cincea ediție a Forumului româno-francez al cooperării descentralizate. Din Roman, la acest eveniment participă alături de primarul Lucian Micu consilierul personal al primarului  pe investiții – Dan Friesenhahn, precum și consilierul local PSD Radu Curpăn și consilierul local PNL Dana Păiuș.

”Mă aflu în aceste zile în Franța, unde, pe 2 și 3 aprilie, Palatul Consiliului regional Auvergne-Rhone-Alpes din Lyon găzduiește cea de-a 5-a ediție a Forumului româno-francez al cooperării descentralizate. La evenimente participă peste 500 reprezentanți ai României și Franței, aleși locali, reprezentanți ai mediului asociativ și ai orașelor și comunelor înfrățite sau partenere din cele două țări.

Cu sprijinul Asociației Municipiilor din România, organism din care face parte și municipiul Roman, orașul nostru a fost ales pentru a încheia un pact de înfrățire cu orașul Montluçon, Departamentul Allier din Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes.

Semnarea acestui act se va face astăzi, în jurul orei 16.30 (ora locală), acest acord ne permite nu doar un schimb socio-cultural, ci și atragerea de parteneri sau investitori francezi”, a declarat  Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Forumul cooperării descentralizate româno – franceze va cuprinde dezbateri în cadrul următoarelor secțiuni: preşedinţia României la CUE – provocările, problemele generate la nivelul colectivităților teritoriale; punerea în practică a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel local și regional; înfrățiri, schimburi de experiență, parteneriate Franco – Române; cultură, francofonie, patrimoniu, mod de viaţă; forum economic – oportunități de afaceri.

Articolul precedentPeste 1.000 de puieți de arbori și arbuști vor fi plantați în Piatra-Neamț în „luna curățeniei de primăvară”
Articolul următorPeste 350 de copii au fost ”jandarmi pentru o zi” la Ziua Porților Deschise (FOTO)