Ion Mărgineanu, profesorul basarabean de 77 de ani care a pornit pe jos din Bălţi – Republica Moldova spre Alba Iulia – România pentru a marca Centenarul a ajuns astăzi la Piatra-Neamț.

”Am avut astăzi bucuria să-l întâmpin la Curtea Domnească din Piatra Neamț pe profesorul Ion Mărgineanu, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care a început la data de 1 noiembrie o „misiune” curajoasă și cu o puternică încărcătură simbolică în Anul Centenar.
În vârstă de 77 de ani, Ion Mărgineanu merge pe jos din localitatea Bălți spre Alba Iulia pentru a transmite românilor dorința basarabenilor de a se uni cu România”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț

Născut în localitatea Fundurii Vechi, județul Bălți, la 26 octombrie 1941, Ion Mărgineanu va parcurge pe jos aproape 600 de kilometri, urmând ca la 1 decembrie să ajungă în Alba Iulia pentru a participa la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Este unul dintre primii deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova, semnatar al declaraţiei de independenţă a ţării.

Fostul deputat va merge pe jos zilnic câte 20 de km. Bărbatul va fi însoţit de cei trei copii ai săi, care se vor ocupa de cazare şi hrană. Ion Mărgineanu a pornit la drum din faţa Oficiului Poştei din Bălţi. Locul este unul simbolic pentru că în 1918, aici s-a votat Marea Unire.

Articolul precedentMarius Rusu, fundaș CSM Ceahlăul: ”Îmi plac personajele pozitive”
Articolul următorCăutată de polițiștii din Piatra-Neamț (FOTO)