Ieri, în ședință extraordinară de Consiliu Județean  s-a aprobat alocarea a peste 3 milioane de lei pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să primească aparatura, materialele sanitare și medicamentele necesare în perioadă de criză pandemică.

”Se va achiziționa un sistem destinat amplificării și detecției Real-Time PCR, care va permite efectuarea testelor privind infecția cu coronavirus la Piatra Neamț, plus 3 ventilatoare mecanice pe lângă cele 17 care există deja – 14 la reanimare și 3 la UPU, 8 monitoare funcții vitale, 1 ventilator mecanic pentru copii, 8 paturi de terapie intensivă.

Sunt bani și pentru două izolete, fonduri pentru cheltuielile de personal și pentru construirea unui lift exterior pentru Secția Boli Infecțioase. Am avut grijă să asigurăm și sumele necesare pentru a se achiziționa dezinfectanți pentru unitățile în care se asigură asistență socială, aflate în subordinea Consiliului Județean!

Fac apel la nemțeni să respecte toate sfaturile specialiștilor și vreau să le mulțumesc medicilor și asistenților medicali din spitalele noastre pentru munca lor, deoarece eforturile mele de a susține financiar domeniul sanitar ar fi în zadar fără devotamentul lor”, a fost mesajul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

Articolul precedentJudețul Neamț, în topul inconștienței! Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă autoizolarea
Articolul următorCriza coronavirus în Europa și lipsa reacției românești