Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț și Lucian Micu, primarul municipiului Roman, au participat la întâlnirea care a pus bazele Alianței Moldova Se Dezvoltă.

Alături de primarii municipiilor Iași, Suceava, Botoșani, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, s-a parafat astăzi, 17 decembrie, constituirea Alianței, avand drept obiectiv inlaturarea decalajelor majore de dezvoltarea între estul si vestul țării.

Principala țintă a acestei alianțe este promovarea a doua proiecte de infrastructură: Autostrada Est-Vest, cu fonduri asigurate de Comisia Europeană și Autostrada Nord-Sud care să lege Moldova de capitala țării.

Inițiațiva a apărut ca urmare a lipsei din partea Guvernului a unei strategii coerente de dezvoltarea și alocare a rezurselor.

Semnarea astăzi, la Suceava, a acordului de asociere Moldova se Dezvoltă reprezintă un moment extrem de important. Datoria mea ca primar este să dezvolt localitatea pe care o conduc prin orice mijloace legale. Împreună cu cei șase primari semnatari astăzi vom fi o voce care nu poate fi neglijată și vom crește șansele de implementare a unor proiecte care să dezvolte municipiul Piatra-Neamt dar și regiunea Moldovei. Într-un final, principalii câștigători ai demersului de astăzi vor fi cetățenii care vor beneficia de comunități dezvoltate cu un nivel de trai ridicat” – a declarat primarul Dragoș Chitic în cadrul conferinței de presă organizată la încheierea întâlnirii.

E un demers mai vechi, început în urmă cu circa 6 luni și ne bucură că azi a început să se concretizeze, în sensul în care 7 dintre primarii din regiunea de Nord-Est a Moldovei au semnat astăzi acest acord cadru. Ne propunem să aducem Moldova acolo unde îi este locul.
Din păcate, investițiile din infrastructură nu au reprezentat o prioritate pentru toți guvernanții care s-au succedat de-a lungul timpului și am decis că este timpul ca primarii din regiunea de Nord-Est să-și ia soarta în propriile mâini, astfel încât să începem acele investiții în infrastructurile de transport, în primul rând, care prejudiciază regiunea Moldovei și prin presiunea publică pe care o vom face, prin lobby-ul instituțional și prin capacitățile administrative ale fiecărora dintre primăriile implicate, încetul cu încetul, să facem ca regiunea Moldovei să se dezvolte.” – ne-a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Articolul precedentRomanul, un exemplu de bună practică la Forumului Antreprenorilor în Administrația Inteligentă
Articolul următorPlutonierul adjutant SOLOMON Petru reprezintă Jandarmeria Română la cel mai înalt nivel