Deputatul Laurențiu Leoreanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, anunță o întâlnire cu consilierii municipali liberali din Roman în care să analizeze solicitările pentru creșterea tarifelor la serviciile de colectare a deșeurilor, precum și la serviciul de alimentare cu apă potabilă și de canalizare-epurare, solicitări venite spre aprobare în Consiliul Local din partea furnizorilor. Mai mult, deputatul, fost primar de Roman va propune consilierilor să se opună acestor majorări.

”Consider a fi inoportune aceste majorări de prețuri, precum insuficienteși nesatisfăcătoare justificările acestor creșteri tarifare, astfel încât voi propune reprezentanților PNL din Consiliul local SĂ SE OPUNĂ acestor proiecte și să solicite furnizorilor o implicare mai activă în eficientizarea serviciilor (evident și a costurilor interne), desigur la nivel tehnic, dar și prin campanii de comunicare (dacă vorbim, de exemplu, despre colectarea selectivă), urmând modelul altor furnizori de servicii din țară. Acest lucru va crea avantaje tuturor părților, pentru că eu cred că este corect ca, înainte de a trece responsabilitatea financiară exclusiv în dreptul beneficiarilor, să existe o formă de reciprocitate, respect și de colaborare cu romașcanii și pentru romașcani!, a scris deputatul Laurențiu Leoreanu pe pagina sa de Facebook.

În ședința ordinară de miercuri, consilierii locali vor dezbate și supune la vot aceste majorări.

Operatorului Regional Compania Judeteană Apa Serv SA solicită modificarea prețului pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită, la nivelul de 4,82 lei/mc (de la 3,84 lei/mc) și a tarifului pentru canalizare-epurare la nivelul de 3,80 lei/mc (de la 3,50 lei/mc).

Tot în ședința de miercuri S.C ROSSAL S.R.L ROMAN solicită aprobarea majorării tarifelor serviciilor de salubrizare.

Tarifele supuse spre aprobare sunt următoarele:

Tarife pentru utilizatorii casnici din mediul urban

Reciclabil: 703,91 lei/tonă // 2,46 lei/persoană/lună  Rezidual: 373,87 lei/tonă // 7,41 lei/persoană/lună

Tarif total Reciclabil + Rezidual (lei/persoană/lună): 9,87 lei/persoană/lună (colectare la platformă/la poartă), în condițiile în care până acum utilizatorii casnici plăteau 5,74 lei/persoană/lună;

Tarife pentru utilizatorii non-casnici

Reciclabil: 703,91 lei/tonă Rezidual: 373,87 lei/tonă.

Până acum tarifele practicate pentru utilizatorii non-casnici 344,00 lei/tonă.

 

Articolul precedentIncendiu de gunoi și resturi vegetale provocat de o țigară
Articolul următorO nouă condamnare pentru fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan