În săptămâna 11-17 februarie, Poliția Locală Piatra-Neamț a aplicat un număr de 227 sancțiuni contravenționale în valoare de 42.650 lei. Cele mai multe dintre sancțiuni s-au aplicat pe linia ordinii și liniștii publice, respectiv  145 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.600 lei.

Dintre acestea, 88 au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991  pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, iar 14 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea HCL nr. 7/2010, privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică (aruncarea sau depozitarea pe domeniul public a gunoaielor și a resturilor  menajere, depozitarea gunoaielor și a resturilor menajere în europubelele care  aparțin altor  asociații de proprietari sau parcarea autovehiculelor pe spațiul verde sau pe trotuar).

Patrule constituite din câte 2 polițiști locali au acționat atat in zona centrală a municipiului cat si  în cartierele Dărmănești, Precista (Piața Bistrița), Mărăței, Văleni, Speranța și 1 Mai (Bazar), pentru menținerea ordinii și liniștii publice. O patrulă a acționat în Piața Centrală în fiecare zi, pe timpul programului de funcționare. Zilnic, pe trei schimburi, un polițist local a acționat cu un agent din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, în patrulă mixtă.

De asemenea, polițiștii Biroului Ordine Publică au acționat pentru depistarea persoanelor fără locuință în vederea conducerii acestora și adăpostirea lor pe timpul nopții în Centrul Social din Speranța.

În aceeași perioadă, au fost asigurate măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a cadrelor didactice de la Colegiul Național de Informatică,  Colegiul National „Gheorghe Asachi”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Teologic, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Scoala Gimnazială nr. 11 și Scoala Gimnazială nr. 5, la începutul și la sfârșitul programului zilnic.

Compartimentul Activități Comerciale, a acționat pe linia respectării prevederilor OG nr. 99/2000 și ale Legii nr. 12/1990, privind normele generale de comerț, fiind verificati un număr de 9 agenți comerciali și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale. A fost luată măsura complimentară de suspendarea activității, până la intrarea în legalitate, în cazul unei societăți comerciale, informează Primăria Municipiului Piatra-Neamț.

 

Articolul precedentRaport de evaluare a rezultatelor activităților desfășurate de Instituția Prefectului – Județul Neamț și CJSU pentru anul 2018
Articolul următorȘicanare în trafic, în Neamț (VIDEO)