Primarul de Grințieș, Vasile Alexandroaia, și-a pierdut mandatul din cauza incompatibilității. Prefectul județuțul Neamț a semnat astăzi, 13 aprilie, Ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Vasile Alexandroaia are dreptul de a contesta decizia în termen de 10 zile de la comunicare.

Conform raportului ANI, Vasile Alexandroaia ”s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada deținerii funcției de primar, a desfășurat (în perioada iunie 2012 – iunie 2016) activități remunerate în calitate de medic veterinar titular al Cabinetului Medical Veterinar Individual „Dr. Alexandroaia Vasile” și desfășoară activități remunerate în calitate de medic veterinar – asociat la S.C. Mattiax Grin S.R.L. (societate comercială având ca domeniu principal de activitate – activități veterinare)”.

Deși a atacat în instanță, pe 20 februarie 2020 la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat hotărârea definitivă, dând câștig de cauză inspectorilor de integritate.

 

Articolul precedentMitrea ii avertizează pe romani sa se aștepte la ce e mai rău din punct de vedere economic
Articolul următorAccident cu victimă încarcerată în Poiana Teiului (FOTO)