Primarul Dragoș Chitic și echipa liberală de la Piatra Neamț pregătesc pentru următorii ani proiecte de investiții de zeci de milioane de euro din fonduri europene în Piatra Neamț.

Avem în pregătire proiecte care vor aduce în orașul nostru în următorii ani câteva zeci de milioane de euro în principal din fonduri europene. Proiectele vizează  modernizarea căilor de circulație și a transportului public de persoane, realizarea de piste pentru bicicliști și încurajarea utilizării bicicletei prin implementarea unui sistem de bike sharing. Vom dezvolta prin aceste proiecte și conceptul de smart city prin implementarea unui sistem de management inteligent al traficului, amplasarea de stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice, extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public, realizarea de parcuri publice multifuncționale. Nu vor neglijate nici unitățile de învățământ. Sunt incluse în proiecte de reabilitare , modernizare și dotări creșe, grădinițe, școli generale și licee”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Majoritatea proiectelor vor fi finanțate în cadrul POR și beneficiază de o finanțare de 98 % din partea Uniunii Europene, contribuția municipalității fiind de 2 %.

”În ultima perioada avem aproape în fiecare săptămâna ședințe de Consiliu Local în care aprobăm indicatorii pentru proiectele pregătite. Cea mai mare parte dintre ele au termen de depunere 31 decembrie și din acest motiv ne preocupăm să realizăm documentațiile și cererile de finanțare. Va urma o perioada de evaluare din partea ADR și cel mai probabil în a doua parte a anului viitor se vor semna și contractele de finanțare urmând că după parcurgerea procedurilor de licitație să începem și realizarea efectivă”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

În ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare vor fi pe ordinea de zi  trei proiecte importante privind infrastructură de transport prin care vom reabilita și moderniza trei coridoare de transport din oraș : B-dul Traian,/Piața Mihail Kogălniceanu,/B-dul Decebal , Strada Dimitrie Leonida / B-dul 9 Mai, și Strada Mihai Viteazu.

”Prin modernizarea acestor artere se vor realiza și piste pentru bicicliști, iar fluidizarea traficului se va realiza prin implementare unui alt proiect complementar de management inteligent al traficului. Toate aceste proiecte, prin implementarea lor vor avea că rezultat dezvoltarea orașului Piatra-Neamț și creșterea gradului de confort pentru pietreni”, a mai adăugat primarul Dragoș Chitic.

Articolul precedentDragoș Chitic: ”Pietrenii știu să-și aleagă primarul”
Articolul următorIon Dichiseanu, la Piatra-Neamț (FOTO)