Ultimul spectacol al anului 2018 organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” la Târgul de Crăciun va avea loc duminică, 30 decembrie, pe scena de pe platoul Curţii Domneşti, începând cu ora 18:00.

Programul conţine patru atractive recitaluri oferite, în ordine cronologică, de Teona Răchieru, Ionela Mardare, Roxana Petricaru şi Hevito.

TEONA RĂCHIERU

Este elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Victor Brauner”.
Desfăşoară o intensă activitate scenică: teatru, dans de societate, pian, trompetă, canto.
A obținut peste o sută cincizeci de trofee și premii la concursuri naționale și internaționale (Portugalia, Turcia, Tenerife – Spania, Bulgaria, România).
De mai bine de un an este realizatoarea emisiunii ,,Lumea cu povești a Teonei“, emisiune difuzată în fiecare duminică, la ora 18:00, la Radio “Pro Diaspora” – Germania.
În cadrul unui concurs internațional a primit invitația de a reprezenta România la HOLLYWOOD – Los Angeles, la Campionatul Mondial de Talente „WORLD CHAMPIONSHIPS of PERFORMING ARTS“ – America.

IONELA MARDARE

Ionela Mardare este studentă în anul IV la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, secţia canto-clasic. Artista, originară din Roman, este o prezență obișnuită pe scena muzicală din România, fiind și o cunoscută realizatoare de emisiuni TV, prezentatoare de evenimente și profesor de canto.
Ca artist solo, abordează diferite genuri muzicale, de la piese soul-slow, de dragoste, la piese ritmate, jazz-disco-spanish. De asemenea, interpretează cu multă plăcere cele mai frumoase piese din repertoriul muzicii populare românești.

ROXANA PETRICARU

Roxana Petricaru este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ. Artista abordează atât repertoriul românesc, cât şi repertoriul internaţional. Roxana are o colaborare fructuoasă cu Ansamblul Folcloric de Muzică Tradiţională „Icoane Moldave” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, acolo unde interpretează un vast repertoriu aparţinând muzicii populare româneşti.

HEVITO

Manuel Severino Hernandez s-a născut în Cotui-Sancherez Ramirez, Republica Dominicană. Simte chemarea muzicii de mic copil, însă începe să cânte pe scenă de la vârsta de 17 ani.
Debutul său are loc în anul 2012, alături de trupa ”Underground”, pentru care este compozitor și textier. În 2013 participă la un concurs de tip X Factor și se clasează între primii trei.
Povestea numelui de scenă se scrie în anul 2015 Postul TV „Canal Five” îl alege pentru a cânta imnul național în cadrul unei gale dedicate victimelor atacului din 11 septembrie, din Statele Unite ale Americii. Alege să cânte o compoziție proprie și are succes. Însuși președintele Republicii Dominicane vine să îi strângă mâna și să îl felicite, numindu-l Hevito, cuvânt ce se traduce ca ”măreț”, ”învingător”. Atunci, Manuel Severino Hernandez devine Hevito.
Optimismul lui Hevito reiese și din motto-ul său în: ”El Sol Sale Para Todo”, adică ”Soarele Răsare Pentru Toți”. Sociabil, vesel și mai presus de toate, carismatic, Hevito molipsește lumea din jur cu dispoziţia sa mereu tonică.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentDe Revelion, pompierii și echipajele SMURD vor fi la datorie
Articolul următorÎn 2018, municipalitatea pietreană a investit în educație