Și în 2018 educația a reprezentat o prioritate pentru Primăria Piatra-Neamț. Municipalitatea a făcut numeroase investiții în infrastructura școlară, a continuat programul de burse sociale și a recompensat excelența.

”În acest an au fost alocați pentru lucrări de investiții, reparații și dotări  în unitățile școlare pietrene 1.812.600 lei. S-au acordat un număr de 840 burse sociale pentru elevi, însumând 381.400 lei. Am finalizat și pus în funcțiune rețeaua de alimentare cu gaz și centralele termice pentru școala și grădinița din Văleni și astfel toate unitățile școlare din Piatra-Neamț beneficiază de încălzire centralizată”, a declarat primarul Dragoș Chitic la prezentarea bilanțului pe 2018.

Municipiul Piatra-Neamț a fost în acest an gazda pentru evenimente educaționale importante, evenimente susținute de primăria municipiului: Olimpiada Națională de Biologie, Olimpiada Internațională de Informatică, Olimpiada Naționala Corală sau Olimpiada Naționala de argumentare, dezbatere și gândire civică

”Centrul de Excelență a beneficiat din partea Primăriei Piatra-Neamț de alocarea unei sume de 364.100 lei. Au fost premiați elevii care au obținut performanțe la olimpiadele școlare naționale și internaționale cu un buget de 46.700 lei. Am premiat  anul acesta și elevii care au obținut media zece la examenul de Bacalaureat, iar olimpicii orașului sunt promovați de către municipalitate pe panourile publicitare din oraș”, a adăugat primarul municipiului Piatra-Neamț.

Pentru a facilita accesul la educație și a reduce rata abandonului școlar, Primăria Piatra-Neamț a oferit elevilor care provin din familii cu venituri modeste ghiozdane gratuite la început de an școlar, iar elevii care care provin din familii cu venituri de până în 700 lei pe  membru de familie au gratuitate la transportul în comun.

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentProgramul zilei de duminică, 30 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamț
Articolul următorTrupul fetei care s-a aruncat în Bistrița a fost găsit. Scafandrii au mai găsit încă un cadavru (FOTO)