Municipalitatea romașcană va demara un proiect de amenajare peisagistică a unei suprafețe de aproximativ 7,8 ha. Zona este delimitată de străzile Smirodava, C. A. Rosetti, Mihai Eminescu și b-dul Republicii.

„Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții celor opt asociații de proprietari ce administrează zona bulevardului Republicii, pentru a le aduce la cunoștință detaliile asupra proiectului la care lucrăm pentru amenajarea peisagistică a zonei. Este vorba de lucrări de reabilitare a zonelor verzi delimitate de străzile Smirodava, C.A. Rosetti, Mihai Eminescu și bulevardul Republicii, pe o suprafață de circa 7,8 hectare.

Va fi defrișată vegetația îmbătrânită, va fi gazonat spațiul verde și se vor planta arbori ornamentali. Se vor amenaja locuri de parcare de reședință, se vor asfalta aleile la intrările în bloc și trotuarele vor fi modernizate cu pavele.

Vorbim de o investiție de aproximativ 870.000 de lei și care va schimba în totalitate modul în care arată zona, oferind un confort sporit locuitorilor”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Conducere primăriei Roman își propune realizarea unor astfel de proiecte  și în alte zone ale orașului, fie printr-un efort financiar de la bugetul local, fie prin accesarea de fonduri europene.

 

Articolul precedentBărbat atacat de doi câini periculoși
Articolul următorIncendiul din Târgu-Neamț, stins după cinci ore (FOTO-VIDEO)