Daniel Roulet – Președintele Asociației „Le Roannais-Piatra Neamț” și Jacky Polturat – Vice-președintele aceleiași asociații se află zilele acestea într-o vizită de lucru în municipiul Piatra-Neamț. Daniel Roulet este cel care a semnat acordul de înfrățire între aglomerația urbană Roanne și municipiul Piatra-Neamț în anul 1992, în calitatea sa de atunci, de viceprimar al Riorges-ului.

Odată cu înfrățirea celor două localități s-au înființat și două asociații „Le Roannais – Piatra-Neamț” și „Asociația de prietenie Piatra-Neamț – Roanne” a căror scop este promovarea de proiecte în cadrul acestui parteneriat.

Cei doi au fost primiți astăzi, la sediul primăriei, de către primarul Dragoș Chitic și de către viceprimarul Luminița Vîrlan.

„Mă bucură vizita domnului Daniel Roulet și apreciez faptul că relaționează foarte mult cu municipiul Piatra-Neamț. Domnul Roulet vine foarte des în Piatra-Neamț și la fiecare vizită am găsit o modalitate sau o activitate care să dezvolte relațiile de înfrățire dintre orașele noastre. Deja Daniel Roulet i-a făcut o invitație domnului Ștefan Potop să organizeze o expoziție în Franța și țin să îi mulțumesc pe această cale. Tot la invitația domnului Roulet și artistul Laurențiu Dimișcă a participat la o expoziție acolo”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

„Colegiul Național Petru Rareș este înfrățit din anul 2016 cu Liceul Saint-Exupéry din Saint-Raphaël, regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur și derulează periodic tot felul de proiecte împreună. Vom profita cât de mult de vizita domnilor Daniel Roulet și Jacky Polturat pentru a stabili noi contacte între unități de învățământ din Piatra-Neamț și din Franța. Tot ca o continuare a relației de înfrățire între cele două instituții de învățământ, vom demara zilele acestea procedurile preliminare pentru înfrățirea municipiilor Piatra-Neamț și Saint-Raphaël” ,a adăugat viceprimarul Luminița Vîrlan.

Cei doi reprezentanți ai Asociației „Le Roannais-Piatra Neamț” au vizitat ieri Centrul de Plasament „Elena Doamna”, iar astăzi se vor deplasa într-o vizită de lucru, la Centrul Social Pietricica.

 

Articolul precedentA dat foc adăpostului de păsări în încercarea de a-l igieniza
Articolul următorCod roșu în Neamț: pagubele inundațiilor