Conducerea Direcției pentru Sănătate Publică (DSP) Neamț a prezentat într-o conferință de presă gradul de îndeplinire a obiectivelor stabilite și măsurile asumate de către conducerea principalelor unități sanitare din Neamț.

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PIATRA NEAMȚ (883 paturi spitalizare continuă și 32 paturi internări de zi.)

REALIZĂRI 2018:

Finalizarea lucrărilor de recompartimentare și igienizare a spațiilor de la nivelul Stației de sterilizare.
Igienizarea camerelor de preparare a hranei, cu dotarea surselor de iluminat cu protecție anti-explozie, la nivelul Blocului alimentar cu reabilitarea instalației termice, schimbarea tavanului fals.
Finalizarea lucrărilor de amenajare a spațiului în care va funcționa aparatul RMN, achiziționat în cursul aceluiași an, intrat în funcțiune în ianuarie 2019.
Finalizarea igienizării și dotării spălătoriei cu 2 mașini performante și 2 uscătoare (aprilie 2018).
Dotarea Pavilionului Pediatrie cu un lift mare pentru transportul pacienților .

OBIECTIVE 2019

1. Continuarea și finalizarea  lucrărilor de reabilitare și igienizare a Pavilionului Pediatrie.
2. Reparații și igienizări curente.

Neconformități, ce necesită lucrări ample, cu termene de remediere până la sfârșitul anului 2020:

I. – Proiect de reparație capitală și construirea unui lift pentru a asigura accesul corespunzător a pacienților la etajele superioare ale Pavilionului de Boli infecțioase, cu respectarea circuitelor în secție;

II. – Finalizarea lucrărilor de igienizare de la subsolul Pavilionului de Oncologie, care ar permite amenajarea unor spații care să ușureze desfășurarea activităților medicale; este demarat proiectul de consolidare, reabilitare a Secției Oncologie cu restructurarea unor spații.

III. –  Ample lucrări de reparații și igienizare la nivelul Pavilionului Psihiatrie, repararea mansardei. Reparații la nivelul  instalațiilor sanitare de la nivelul etajului superior.

IV. – Nu au putut fi încă puse în aplicare  prevederile Ord. M. S. nr. 109/2016 cu privire la organizarea structurii care să permită spitalizarea de zi, din cauza spațiilor deja insuficiente din paviloanele de specialități medicale și chirurgicale; structura  care va permite spitalizarea de zi în aceste secții este prevăzută în proiectul Spitalului nou. Structurile care vor permite spitalizarea de zi pentru secțiile Pediatrie și Oncologie vor intra în funcțiune la finalizarea lucrărilor pe aceste secții.

SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ ROMAN  (666 paturi spitalizare continuă și 20 paturi internări de zi)

REALIZĂRI 2018:

1. Asigurarea unei rezerve de apă potabilă pentru spital pentru 24 ore ( rezervoare montate în sistemul de apă centralizat).
2. Recondiționarea spațiului pentru activitatea Centrului de Sănătate Mintală conform normelor sanitare  în cadrul Spitalului vechi.
3. Reparații capitale și modernizare Compartiment de îngrijiri paleative.
4. Reparația Compartimentului O.R.L. cu termen 31.12.2020, îndeplinit încă din 2.02.2017.

  OBIECTIVE 2019:

1. Reparația capitală a unui autoclav de la instalația de sterilizare reabilitată, modernizată și automatizată tip ISM , din stația centrală de sterilizare.
2. Verificare/ înlocuire a hidranților exteriori din inelul de hidranți existenți la Spitalul Nou.
3. Reparații și igienizări curente.

Neconformități asumate de către Managerul unității prin Programul Cadru, cu termene de remediere pănă la sfășitul anului 2020:

Continuarea asigurării tuturor sălilor de operație din blocul operator cu instalații de sterilizare a aerului.
Schimbarea aparaturii și echipamentului cu grad de uzură ridicată din unele secții ale spitalului (Secția de Recuperare medicală).
Reparația curentă a secției de recuperare medicală.
Reparația curentă a laboratorului de anatomie patologică.
Proiectarea și refacerea instalației electrice noi pentru clădirea Spitalului nou și în Pavilionul de pediatrie (s-a efectuat proiectarea).
Proiectarea stației de epurare a apelor uzate la clădirile  Spitalului nou și Spitalului vechi.
Recondiționarea traseelor de apă rece, apă caldă și agent termic din subsolul Spitalului nou și din secția Pediatrie.
Extinderea unor spații medicale pentru crearea unui spațiu pentru spitalizarea  de zi, Ord. M.S. nr. 109/2016 în cadrul Spitalului nou.

SPITALUL  ORĂȘENESC „SF. DIMITRIE” TG. NEAMȚ  (260 paturi cu spitalizare continuă)

REALIZĂRI 2018:

Finalizarea lucrărilor de recompartimentare și igienizare ale Compartimentului de primire urgențe din Secția pediatrie; adaptarea corespunzătoare a circuitelor funcționale ale Secției pediatrie.
Finalizarea lucrărilor de recompartimentare și igienizare, ce au permis amenajarea în cadrul Secției Chirurgie, a unui compartiment ATI cu un număr de 7 paturi.
Igienizarea sălii de operație din sectorul septic al secției Chirurgie.
Finalizarea lucrărilor de recompartimentare și igienizare, ce au permis amenajarea în cadrul secției Obstetrică – Ginecologie și a Compartimentului Neonatologie a următoarelor spații:
– sală de operație ce îndeplinește legislația în vigoare cu privire la spațiile și suprafețele necesare;
– cameră pentru resuscitarea nou-născutului în legătură directă cu sala de nașteri, dar și cu acces direct către compartimentul de neonatologie;
– cameră pentru igienizarea și păstrarea ustensilelor folosite la curățenie și dezinfecție.
Achiziționarea a 2 lămpi scialitice noi pentru sălile de operații igienizate.
Achiziționarea a 2 autoclave noi, pentru Blocurile operatorii din secțiile Chirurgie și O. G .
Organizarea cu avizul D.S.P. Neamț în cadrul Secției de chirurgie, a unui Compartiment de ortopedie cu 5 paturi.

OBIECTIVE 2019:

Igienizarea și amenjarea unui grup sanitar cu cabină de duș într-unul din saloanele secției Chirurgie.
Achiziționare de noi dulapuri tip vestiar pentru personalul din bucătărie și
spălătorie.
Reparații și igienizări curente.

Neconformități asumate de către Managerul unității prin Programul Cadru, cu termene de remediere pănă la sfășitul anului 2020:

I. – Proiectarea și construirea spațiului în vederea amplasării unui lift pentru a asigura respectarea circuitelor în secție, precum și pentru asigurarea transportului în condiții corespunzătoare a pacienților la etajele superioare în Pavilionul L5 în care funcționează secțiile Pediatrie și Cardiologie.

II. – Efectuarea unor lucrări ample de modificare structurală și funcțională a spălătoriei, perioada în care spitalul ar trebui să încheie un contract de colaborare cu o firmă de spălătorie autorizată.

III.  – Construirea unui rezervor de acumulare apă, dimensionat să asigure o rezervă de consum de  1 – 3 zile şi care să fie amplasat în circuitul general al apei conform Ord. M. S. nr. 914/2006 Anexa 4 art 10-15.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedent270.000 lei pentru proiecte culturale, sportive sau sociale de interes local la Piatra-Neamț
Articolul următorIncompatibilitate la vârful DGASPC Neamț