Municipalitatea romașcană informează că a fost semnat contractul de amenajare peisagistică a unei suprafețe de aproximativ 7,8 ha. Zona este delimitată de străzile Smirodava, C. A. Rosetti, Mihai Eminescu și b-dul Republicii. Va fi gazonat spațiul verde și se vor planta 120 de arbori.  Se vor amenaja peste 800 de locuri de parcare, se vor asfalta aleile la intrările în bloc și trotuarele vor fi modernizate cu pavele.

”În ceea ce privește amenajarea peisagistică a bulevardului Republicii, contractul vizează reabilitarea spațiilor verzi, crearea de parcări, modernizarea aleilor și trotuarelor pe zona cuprinsă între străzile C.A. Rosetti – Mihai Eminescu – bulevardul Republicii – Smirodava.

Prin lucrările de drumuri propuse se realizează 804 locuri de parcare noi cu pavele și 24 de locuri de parcare suplimentare cu îmbrăcăminte asfaltică. La capetele de străzi și la trecerile de pietoni se vor prevedea rampe de acces între partea carosabilă și trotuar. Gardurile metalice și de lemn existente vor fi dezafectate.

Pe suprafața de 47.000 de metri pătrați estimată se vor efectua lucrări de scarificare, erbicidare și însămânțare cu gazon. În zona parcărilor, se vor planta 40 de arbori confieri de talie mică (thuya, chiparos, ienupăr), 40 de arbori de salcie ornamentală, arțar și mesteacăn, 40 de arbori de cireși ornamentali, pruni ornamentali și meri ornamentali. De asemenea, vor fi montate 60 de bănci din lemn și 100 de coșuri de gunoi. Subliniez, pentru a elimina speculațiile fără temei care se fac în spațiul virtual, că nu se vor doborî arborii din zonă, ci se vor planta în plus 120 de copaci”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Articolul precedentȘantaj sexual pe rețelele de socializare
Articolul următor192 de cartușe din Primul Război Mondial, descoperite la Boghicea