Duminică, 17 februarie, de la ora 12.00, în Sala Polivalentă, HCF Piatra-Neamț va primi vizita  liderului Ligii Naționale, SCM Râmnicu Vâlcea, partidă care contează șaisprezecimile Cupei României la handbal. Intrarea este liberă.

”Sorţii au decis ca în Cupa României să jucăm cu una din cele mai galonate echipe din România şi nu numai. Este o echipă cu multe trofee, dintre care cea mai importantă este câştigarea Cupei Campionilor Europeni, prin Oltchim, cum se numea la acea vreme gruparea feminină de handbal de la Vâlcea. Noi suntem o echipă în formare, la care creştem jucătoare. Am foarte multe jucătoare tinere: Rebeca Roşca Cernat este decana de vârstă, la 23 de ani, iar cele mai mici sunt două jucătoare de 17 ani”, a declarat profesorul Dan Valentin, antrenorul HCF Piatra-Neamţ.

În conferința de presă organizată de DJST Neamț, profesorul Dan Valentin și-a anunțat și secundul: Rebeca Roşca Cernat  care va fi antrenor jucător.

”Rebeca a terminat Facultatea de Educaţie Fizică de la Bacău şi urmează masteratul. Este o sportivă talentată şi cu potenţial de a deveni şi o viitoare antrenoare”, a declarat antrenorul Dan Valentin.

Chiar dacă superioritatea valorică jucătoarelor de la Râmnicu Vâlcea le dau drept favorite în această confruntare, fetele de la HCF Piatra-Neamţ sunt pregătite și promit un meci disputat.

”Pentru noi va fi o experienţă unică. Noi sîntem mobilizate şi chiar vorbeam cu fetele şi am zis că nu o să intrăm cu teamă. O să ne facem treaba şi o să încercăm să scoatem un rezultat favorabil“, a declarat căpitanul și antrenorul secund al  echipei HCF Piatra-Neamţ, Rebeca Roşca Cernat.

”Suntem conştienţi că meciul va fi foarte greu, dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte. Important este că putem să aducem handbalul mare la Piatra-Neamţ“, a adăugat profesorul Dan Valentin.

 

Articolul precedent11 persoane au fost angajate pe loc la Bursa locurilor de muncă pentru persoane defavorizate
Articolul următor„Laborator 2.0”, expoziție inedită la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț