Primele șase stații de încărcare vehicule electrice ar putea fi date în folosință anul viitor, la Piatra-Neamț.

”Primăria Piatra Neamț va aplica în programul lansat de Administrația Fondului pentru Mediu pentru a realiza șase stații de încărcare vehicule electrice în municipiul Piatra-Neamț. Amplasamentele propuse sunt : Piață Centrală (2 stații), parcarea din spatele magazinului Petrodava ( 1 stație ), pe strada Bistriței în apropierea sensului giratoriu de la Shopping City ( 2 stații ), în parcarea de la Sala polivalentă din Dărmănesti  ( 1 stație )”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Astăzi, în Ședința Ordinară de CL, este supusă spre aprobare Nota conceptuală și Tema de proiectare aferentă investiției.

”Finanțarea nerambursabilă se va face din bugetul Fondului pentru mediu, suma maxim finanțată pentru instalarea unei stații de încărcare electrice este de 190.000 de lei , municipiul Piatră Neamț contribuind cu 10 % din valoarea cheltuielilor eligibile. Pentru municipiul Piatra Neamț sunt prealocate fonduri în valoare de 1.277.000 de lei”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

 

Articolul precedentCinci juniori de la CSM Ceahlăul, testați pentru loturi naționale
Articolul următorMai multe localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic