Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Brusturi au acționat, pe raza localității, în vederea prevenirii comiterii de înșelăciuni prin metoda ’’Accidentul’’.

Astfel,  polițiștii i-au informat pe cetăţeni cu privire la modalităţile de prevenire a înşelăciunilor, pornind de la premisa că există situaţii care pot favoriza producerea unei infracţiuni şi printr-o conduită preventivă, acestea pot fi evitate.

Activitățile circumscrise acestei inițiative au vizat transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive.

Pentru a nu deveni victimă a acestui tip de înşelăciune, poliţiştii nemțeni vă recomandă să fiți prudenţi atunci când sunteți apelaţi telefonic de persoane necunoscute. De asemenea, trebuie să ţineți cont de următoarele aspecte:

  • Vă reamintim că în astfel de cazuri, suspecţii utilizează calităţi false (avocat, procuror, poliţist, medic etc) şi solicită telefonic diferite sume de bani persoanelor alese la întâmplare.
  • Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!
  • Nu oferiți bani persoanelor necunoscute, oricare ar fi pretextul invocat de acestea! De regula, banii sunt ceruţi sub pretextul că rude apropiate au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie de bani pentru intervenţii urgente medicale sau au fost reţinute de polițiști pentru săvârşirea unor astfel de fapte grave (cu victime decedate), iar sumele de bani sunt necesare pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentelor de circulaţie.
  • Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea, sunându-ți ruda până răspunde. Câteva minute în plus nu pun pe nimeni în pericol.
  • Chiar dacă cel care vă sună ,,vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul,  nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere nu se confiscă !

Accidentele de circulaţie „nu se rezolvă” la telefon!

În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:

1) depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie;

2) în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.;

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar.

Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, nu ezitați să ne contactați  în cel mai scurt timp prin numărul de urgenţă 112 și încercați să reţineţi cât mai multe detalii!

Articolul precedentTâlhărie într-un hotel din Dej! Un tânăr din Piatra Neamț a rămas fără 80 de lei
Articolul următorOFICIAL. Primul caz de coronavirus CONFIRMAT în România