Daniela SOROCEANU, prefectul județului Neamț, a condus marți, 16 aprilie, lucrările Comisiei pentru incluziune socială, unde s-au dezbătut inițiative privind înființarea unor structuri, în cadrul instituțiilor județene și locale, care pot crea o punte de legătură mult mai eficientă între românii aflați în afara granițelor și autoritățile din țară.

Alături de membrii comisiei, la aceste lucrări au luat parte Președintele Centrului de Asistență și Servicii a Cetățenilor Români din Italia, precum și primari ai unor UAT-uri care au o pondere mare a locuitorilor plecați în străinătate.

În urma discuțiilor purtate s-a desprins concluzia potrivit căreia problemele reale ale românilor din diaspora reprezintă o prioritate a programului de guvernare.

Prefectul județului Neamț le-a solicitat tuturor participanților la dezbatere, inclusiv reprezentanților instituțiilor deconcentrate prezente, să evalueze rezultatul întâlnirii de astăzi și în termen de o săptămână să înainteze în scris o propunere/soluție pe care au identificat-o și care, transpusă în practică, ar rezolva o parte dintre problemele românilor din străinătate.

Consider discuțiile de astăzi ca fiind extrem de constructive, mai ales că problemele românilor din diasporă fac parte din preocupările constante ale autorităților române.

Țin foarte mult la asumarea opiniilor și a spiritului civic. Românii din străinătate rămân români, oriunde s-ar afla, iar noi avem obligația de a-i sprijini și respecta cum se cuvine”, a declarat Daniela SOROCEANU, prefectul județului Neamț.

Articolul precedentAccident cu două victime după ce o mașină s-a răsturnat (FOTO)
Articolul următorNinge în Neamț. Vezi starea drumurilor din zona Moldovei (FOTO)