Viața ursului în vârstă de 26 de ani, rezident al Grădinii Zoologice „Dragoș Vodă” (cunoscută sub numele de Rezervația de Zimbri din Neamț) se va schimba radical de mâine. Asta pentru că acesta va fi transferat în rezervaţia Libearty Zărneşti.

Cazul ursului de la Dragoș Vodă este de ani de zile în atenția Asociației Milioane de Prieteni și s-au făcut nenumărate reclamații și sesizări privind situația lui către autoritățile centrale. De asemenea, zeci de reclamații de la vizitatori au trecut pragul Grădinii Zoologice de la Neamț, tot mai multe, de la an la an și transmise de AMP către autoritățile centrale.

Grădina Zoologică Dragoș Vodă este în proprietatea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Neamț, a cărei conducere a decis predarea lui sub forma unei „donații în valoare de 1.000 de lei” (valoarea de inventar a animalului) către AMP.

Transferul va avea loc în dimineața zilei de joi, iar ursul va fi preluat de la Neamț de reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni, va fi sterilizat și microcipat și va fi transportat în Sanctuarul Libearty, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Tot în rezervaţia Libearty Zărneşti se bucură de libertate și ursoaica Anca, transferată aici din Parcul Zoologic Cozla în aprilie anul acesta.

Articolul precedentTânăr reținut după o bătaie într-un bar
Articolul următorVineri, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți