Zeci de persoane au ajuns în acest weekend la spital după ce s-au intoxicat cu insecticid. 

Potrivit primelor informații, aproximativ 40 de persoane care lucrau pe un teren agricol din apropierea municipiului Roman s-au simțit rău, cel mai probabil din cauza insecticidului.

Majoritatea au ajuns la Spitalul Municipal din Roman, iar cei mai grav au fost trimiși către Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului din Roman, sâmbăta, începând cu ora 11.00 și pana la ora 16.00 s-au prezentat la Centrul de Primiri Urgențe 28 de persoane din Moreni și Budești, cu vârste cuprinse între 14 și 65 de ani. 10 dintre ei au fost aduși cu ambulanța.

Prezentau leziuni la nivelul membrelor în urma contactului cu o planta, fiind diagnosticați cu fitofotodermatoză. Au fost investigați, tratați și direcționați către domiciliu cu tratament. O singura pacienta. În vârstă de 40 de ani prezenta valori tensionare mai mari din cauza unui atac de panica.

Aceasta a revenit și în ziua de duminica la CPU ROMAN, prezentând stări diareice, a fost ținută sub observație pe Secția de boli infecțioase și în aceasta dimineață a fost externată.

La spitalul din Piatra-Neamț au ajuns 5 persoane din Budești, toți cu intoxicații. Printre cei 5 s-au aflat 3 minore cu vârste de 12, 15 și 17 ani, care au fost internate la Pediatrie. O femeie de 43 de ani a fost internată pe ATI iar o altă femeie de 40 de ani, a rămas în UPU, în surpaveghere până dimineață, după care a fost și ea internată.

Polițiștii din Neamț au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și securitate în muncă.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentPiatra-Neamț este al doilea oraș din România ales în cadrul proiectului Generația Tech
Articolul următorZiua Imnului Național, sărbătorită la Piatra-Neamț (VIDEO)