Primăria municipiului Piatra-Neamț cu ajutorul sponsorilor va oferi 1 000 de porții de fasole cu cârnați celor care vor veni mâine la parada de 1 Decembrie. Mâncarea ostășească va fi distribuită după parada militară la un stand amplasat în Parcul Central. 

”Pentru ca este o zi importantă în care sărbătorim Ziua Naționala simultan cu împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, anul acesta, de 1 Decembrie, este un program special în Piatra Neamț.

Astfel:

la ora 10:30, în Sala de Consiliu a Primăriei Piatra Neamț va avea loc întâlnirea cu delegațiile din orașele înfrățite, un moment special, cu o prezență numeroasă a delagațiilor din localități de dincolo de Prut în care se va semna acordul de înfrățire cu orașul Edineț.

la ora 11:15 se va dezveli o placă aniversară cu ocazia Centenarului Marii Uniri motată pe clădirea Primăriei Piatra Neamț.

la ora 12:00 vor începe în Piața Ștefan Cel Mare ceremonia și parada militară cu prilejul ,„Zilei Naționale a României”. Primăria Piatra Neamț a pregătit pentru pietrenii prezenți în Piața Ștefan Cel Mare 1000 de porții de fasole cu cârnați.

la ora 12:45 imediat după încheierea paradei, Asociația Club Sportiv Ecvestru ,,Costache Lupu” organizează o paradă specială, în stilul cu care ne-a obișnuit și un moment de evocare istorică .

de la ora 13:00 va începe un moment artistic dedicat Centenarului Marii Uniri organizat de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare care se va încheia cu un foc de artificii.

la ora 18:00 va fi o cină festivă cu delegații din orașele înfrățite prezente la Piatra Neamț în această perioadă.

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor care vor avea loc pe 1 Decembrie la Piatra Neamț. Invit pietrenii să fie prezenti în număr cât mai mare sâmbătă 1 Decembrie în centrul orașului Piatra Neamț pentru a sărbători împreună ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentProiecte de celebrare a Centenarului și Marșul Unirii la Piatra-Neamț (FOTO)
Articolul următorPNL Neamț a rămas fără președinte la tineret