ASCHF-R Neamț s-a mutat în casă nouă. Luni, 1 octombrie, s-a dat în folosință, pentru o perioadă de cinci ani, a fostului sediu al grădiniței din cartierul Bălcescu către Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România (ASCHF-R) – Filiala Roman.

În acest fel, zecile de copii ce au probleme de mobilitate vor putea dispune de un spațiu adecvat pentru desfășurarea orelor de recuperare, dar și pentru activitățile de relaxare.

”Alături de viceprimarul Roxana Iorga, conducerea ASCHF-R filiala Roman și părinții copiilor cu deficiențe de mobilitate, am participat luni la darea în folosință a noului sediu al asociației ce se preocupă de îngrijirea copiilor cu handicap fizic. În primăvara acestui an am decis să refacem clădirea în care a funcționat grădinița din cartierul Bălcescu și să îi oferim o utilitate. Cred că am luat o decizie bună în a găzdui, cu titlu gratuit, asociația, oferindu-le copiilor un spațiu modern și propice pentru desfășurarea activităților de recuperare, de dezvoltare și de relaxare.

Sunt mândru că, alături de eforturile administrației de a reabilita clădirea, au venit și părinții, care și-au dorit să participe la efectuarea unora dintre lucrările de înfrumusețare a spațiului, un semn de mulțumire reciprocă, pe care-l apreciez în mod deosebit. Sunt impresionant de puterea pe care acești copii o transferă părinților și măgulit când aceasta se transformă în implicare pentru binele cât mai multor dintre semeni”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Asociația Copiilor cu Handicap Fizic din România (ASCHF-R)  se ocupă de dezvoltarea de programe cu și pentru copiii și tinerii cu dizabilități fizice și/sau asociate și familiile acestora în vederea facilitării incluziunii sociale.

Articolul precedentProgram special la Evidența Persoanelor, în weekend-ul referendumului
Articolul următor50 de președinți de secții de votare din Neamț au solicitat înlocuirea