A crescut numărul președinților secțiilor de votare care cer înlocuirea lor pentru referendumul din 6-7 octombrie. Dacă la începutul săptămânii numărul de cereri era de 50 , astăzi numărul de persoane pentru care s-a efectuat înlocuirea era de 79.

„Un număr de 79 de președinți ai secțiilor de votare au solicitat înlocuirea și au fost înlocuiți de președintele Tribunalului cu persoane din Registrul corpului experților electorali. Este un lucru obișnuit care se poate întâmpla și vineri, ultima zi în care pot fi înlocuiți. În afara celor 79 de cereri au venit și astăzi alte cereri. Solicitările au fost din motive personale, fie sunt plecați din localitate, fie și-au schimbat domiciliile”, a declarat Daniela Soroceanu, prefectul județului Neamț.

Potrivit prefectului județului, în Neamț nu sunt probleme de personal, existând rezerve pentru a opera toate solicitările de înlocuire. În cele două zile de vot, președinții secțiilor de votare nu mai pot renunța decât în condiții excepționale, fie din motive medicale sau deces. Altfel, aceștia vor fi sancționați.

 

Articolul precedentRevistă dedicată Centenarului Marii Uniri, la Școala Nr. 5 din Piatra-Neamț
Articolul următorFirmele nemțene sunt așteptate la Finanțe pentru discuții privind acordarea ajutorului de stat