Începând de miercuri, 10 octombrie, ambulanța de terapie intensivă mobilă (TIM) redevine funcțională în zona Roman.

Medicii din cadrul CPU al Spitalului Municipal de Urgență Roman vor putea astfel să intervină prompt pentru a salva viețile celor aflați în nevoie. Această ambulanță este dotată cu echipamente ce permit intervenția pe loc a medicilor și în cazul în care este nevoie de resuscitarea pacienților la fața locului, fără a fi nevoie de transportarea lor la Spital.

”Sunt minute prețioase ce pot face diferența între moarte și viață. Chiar dacă a trecut aproape un an și jumătate de demersuri pentru repunerea în funcție a acestei ambulanțe, important este că am reușit să depășim obstacolele și, până la urmă, să punem viața pacienților pe primul loc, așa cum este și normal. Sper să câștigăm și proiectul de extindere a ambulatoriului Spitalului cu un centru de imagistică în care să avem CT, RMN și aparate de ecografie care să ofere diagnostice corecte și în timp scurt. Chiar dacă lucrurile nu se întâmplă peste noapte, cred că prin muncă și eforturi comune reușim să rezolvăm probleme importante pentru comunitate”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Ambulanța TIM a funcționat, la Roman, din mai 2015 până în 20 februarie 2016, timp în care a intervenit pentru 412 misiuni. Funcționarea ambulanței TIM a încetat din cauza unui detaliu legislativ și anume că asemenea ambulanțe nu pot funcționa decât la spitalele județene, nu și la cele municipale cum este cazul spitalului din Roman.

 

Articolul precedentConsilierii județeni PNL i-au trântit, din nou, Gala lui Moroșanu. Vezi reacția sportivului.
Articolul următorAccident cu trei maşini implicate şi o tânără încarcerată (FOTO)