Joi, 11 aprilie, municipalitatea pietreană a  predat către Agenția Națională pentru Locuințe amplasamentul unde urmează să fie construit primul bloc de locuințe destinate tinerilor specialiști din sănătate.

La întâlnire au participat reprezentații ANL, dirigintele de șantier, proiectantul și primarul Dragoș Chitic, împreună cu reprezentanți ai municipalității. Blocul, ce va avea regimul de înălțime Parter + 2 Etaje + Mansardă, va fi situat în str. Clement Pompiliu nr. 6, iar lucrările vor începe în luna iulie.

În acordul încheiat cu ANL mai este prevăzută construcția a încă două blocuri de locuințe cu câte 20 de unități locative fiecare, destinate tinerilor familii din Piatra-Neamț.

„A devenit o obișnuință în ultimii 3 ani acordarea de locuințe ANL tuturor solicitanților care îndeplinesc condițiile legale. Construcția  de noi  locuințe ANL în Piatra-Neamț ne va ajuta să continuăm pe aceeași linie și să oferim tinerilor un sprijin pentru a-și întemeia o familie și o carieră acasă. Este o promisiune pe care am făcut-o pietrenilor, de a-i motiva pe medicii specialiști să profeseze în orașul nostru, astfel încât atât cetățenii din Piatra-Neamț cât și toți nemțenii să beneficieze de servicii medicale de calitate. Îmi doresc ca și tinerii specialiști din alte domenii să rămână sau să vină să profeseze în Piatra-Neamț, pentru că orașul are nevoie de forță de muncă specializată și de aceea am pus la dispoziția ANL terenuri pentru alte două blocuri de locuințe destinate lor” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Articolul precedentGalben-negrii, egal în deplasare cu burta goală
Articolul următorCristian Vornicu, delegat la Final Four-ul Ligii Campionilor la futsal