Cinci școli din municipiul Piatra-Neamţ au răspuns invitației primăriei de a se înscrie în campania „OSCAR, ȘARPELE HOINAR”, care va debuta luni 17 septembrie 2018.

Numărul total al elevilor participanți este de 1310, iar școlile implicate în campanie sunt:

  • Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” – Coordonator Carmen Nohai
  • Şcoala Gimnazială „Nicu Albu” – Prof. Coordonator Daniela Domnica
  • Şcoala Gimnazială Nr.2 – Prof. Coordonator Gabriela Ramona Atomei
  • Şcoala Gimnazială Nr.8 – Prof. Coordonator Carmen Gal
  • Colegiul Tehnic „Spiru Haret” – Prof. Coordonator Alina Ramona Militaru

În 11 orașe din țară, anul școlar începe, printre altele, cu implementarea celei de-a cincea ediții a campaniei „OSCAR, ȘARPELE HOINAR”, versiunea Traffic Snake Game (T.S.G.) în România. Peste 7700 de elevi vor participa anul acesta la campania care a fost creată pentru a încuraja elevii, părinții și cadrele didactice să adopte metode durabile de deplasare către școală, cum sunt: mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

Anul acesta campania va debuta, ca și în anii precedenți, sub egida Săptămânii Europene a Mobilității. Cele 48 de școli înregistrate vor juca TSG în perioada 17-28 septembrie , în 11 localități: Aiud, Bistrița, Deva, Făgăraș, Mizil, Moinești,  Piatra-Neamț, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Târgu Mureș şi Zalău.

Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și își dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare, precum și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. În plus, mersul pe jos sau cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului zilnic de mișcare fizică recomandată. Un alt beneficiu provine din descongestionarea zonelor adiacente școlilor. TSG își propune să combată o serie de percepții negative privind siguranța în trafic și să promoveze modurile de deplasare durabile ca fiind distractive și sănătoase.

Municipiul Piatra-Neamț a semnat un Acord de parteneriat cu Asociația „Orașe Energie România”, coordonatorul național al campaniei.

Datorită rezultatelor importante pe care campania le-a avut în România și pentru a continua bunele practici, anul acesta 11 municipii din țară au decis să participe la această campanie, Municipiul Piatra-Neamț semnând în acest sens un Acord de parteneriat cu Asociația „Orașe Energie România”, coordonatorul național al campaniei.

Primăria municipiului Piatra-Neamţ încurajează părinții elevilor ca, pe durata celor două săptămâni de campanie, să adopte metode de deplasare durabile către școală, permițându-le astfel celor mici să-și dezvolte aptitudini și deprinderi legate de siguranța circulației, să devină autonomi și încrezători, contribuind astfel și la descongestionarea traficului în zona școlilor și, implicit, la reducerea emisiilor poluante, notează un comunicat al Primăriei municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentLansare de carte Diana Drăgușanu, beneficiară a Centrului Păstrăveni
Articolul următorPrimul caz de infecție cu virusul West Nile în Neamț